Τα μεγάλα κεραμικά πλακάκια είναι το νέο trend του 2019

πλακάκια

Οι κεραμικές τάσεις για το 2019 αφορούν τις πολύ μικρές μορφές από τη μία πλευρά, αλλά ταυτόχρονα και τις πολύ μεγάλες. Τα μικρά μεγέθη των κεραμικών στοιχείων, τα ψηφιδωτά κλπ είναι τάσεις οι οποίες θα διεκδικήσουν την προσοχή όλων το προσεχές έτος, αλλά το ίδιο θα επιδιώξουν και το πολύ μεγάλα κεραμικά πλακάκια.

πλακάκια

Τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους σε δάπεδα και τοίχους μειώνουν τις ελάχιστες αρθρώσεις και ασυνέχειες στις επιφάνειες. Το αποτέλεσμα είναι μια καθαρή και λεία επιφάνεια, η οποία είναι ιδανική για εσωτερικούς χώρους με σύγχρονο και μινιμαλιστικό ύφος. Επιπλέον, αυτές οι επιφάνειες καθαρίζονται ευκολότερα, λόγω της απουσίας αρθρώσεων ή πιο απλά αρμών.

Χάρη στις τελευταίες τεχνολογίες στα κεραμικά στοιχεία, τα πλακάκια μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος, πλέον, μεγαλύτερο από 3 μέτρα. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί κανείς  να καλύψει μια ολόκληρη επιφάνεια με μόνο μία πλάκα εξαφανίζοντας δια παντός του αρμούς. Είναι προφανές ότι τέτοια πλακάκια μεγάλου μεγέθους είναι πολύ βαριά και δύσκολο να βρεθούν.

πλακάκια

Με την επιλογή πλακιδίων μεγάλου μεγέθους μπορεί κανείς  επίσης να επιλύσει πολλά διλήμματα στο design. Πρώτα απ ‘όλα, σε ανακαινίσεις, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε υπάρχουσες επικαλύψεις που μπορεί να έχει ο τοίχος, μειώνοντας έτσι το κόστος εγκατάστασης.

Ανάμεσα στις ιταλικές μάρκες κεραμικών πορσελάνης και απλών κεραμικών, η Ava Ceramiche έχει δώσει την προσοχή της στα μεγάλα μεγέθη, προσφέροντας ένα πλήρες τμήμα αποκλειστικά αφιερωμένο στο μεγάλο μέγεθος πλακιδίων, με τις διαστάσεις να φτάνουν τα 320cm με 160cm και  για πάχος τα 6mm.

πλακάκια πλακάκια πλακάκια