Τα βασικά στοιχεία του Restaurant Design.

design

design

Ένα νέο εστιατόριο είναι ένα συναρπαστικό επιχειρηματικό εγχείρημα. Ωστόσο, το design ενός νέου εστιατορίου μπορεί να είναι συντριπτικό στοιχείο σε μια πρώτη φάση. Πώς δημιουργείται μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο καθιστικό; Πώς δημιουργείται μια καλά οργανωμένη κουζίνα από έναν κενό χώρο; Για να γίνει ευκολότερη αυτή η διαδικασία παρακάτω θα βρείτε τα βασικά στοιχεία του Restaurant Design- ανεξάρτητα από την αισθητική ή το θέμα του εστιατορίου.

Τραπεζαρία
Το κέντρο κάθε εστιατορίου είναι η τραπεζαρία του. Είναι ο χώρος όπου οι πελάτες συγκεντρώνονται και θα πρέπει να είναι φιλόξενος και άνετος. Μόλις μάθετε πόσοι άνθρωποι μπορούν να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια σε μια χρονική στιγμή, μπορεί να σχεδιαστεί το πού να τοποθετηθεί η τραπέζια και οι καρέκλες, καθώς και ένας χώρος αναμονής. Πριν από την ημέρα έναρξης, αφιερώστε μια στιγμή και καθίστε σε κάθε θέση στην τραπεζαρία, για να αξιολογήσετε την θέα και να αποφασίσετε εάν πρέπει να επανατοποθετηθεί το κάθε τραπέζι.

Κουζίνα
Η καρδιά ενός εστιατορίου είναι η κουζίνα του. Παρόλο που οι περισσότερες εμπορικές κουζίνες δεν έχουν θέα στο κοινό, η διάταξη είναι εξίσου σημαντική με την τραπεζαρία. Το μέγεθος της κουζίνας και ο τύπος φαγητού που θα προσφέρει ένα εστιατόριο θα υπαγορεύσουν το είδος του εξοπλισμού που θα χρειαστεί και τη διάταξη της κουζίνας.

Restaurant Bar
Εάν στόχος είναι να υπάρχει ένα πλήρες μπαρ στο εστιατόριο- ένα όπου οι πελάτες θα μπορούν να καθίσουν τόσο για ποτό όσο και γεύμα – θα πρέπει να είναι εξίσου φιλόξενο με την τραπεζαρία. Θα πρέπει επίσης να είναι λειτουργικό για το εστιατόριο, δεδομένου ότι είναι ο χώρος όπου οι σερβιτόροι παραγγέλνουν και παραλαμβάνουν ποτά για τα τραπέζια τους.

Τουαλέτες
Αυτές συχνά παραβλέπονται από το συνολικό design του εστιατορίου. Μην κάνετε το εστιατόριο σας με μια σκέψη. Συνήθως τα εστιατόρια καταλαμβάνουν ένα μικρό χώρο, οπότε είναι εύκολο να τα ντύσεις και να τους δώσεις κάποιο χαρακτήρα, χωρίς να ξοδεύεις πολλά χρήματα. Το πιο σημαντικό μέρος, όμως, είναι οι τουαλέτες ενός εστιατορίου και φυσικά η καθαριότητά τους. Ο καθαρισμός του χώρου αυτού περιοδικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας θα δώσει μια καλή εικόνα του εστιατορίου σας στους επισκέπτες.

Εξωτερικό design
Αν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε έναν υπαίθριο χώρο τραπεζαρίας, το design του εστιατορίου σας θα πρέπει να επεκταθεί και εκεί. Τα σκληρά υπαίθρια τραπέζια και καρέκλες είναι απαραίτητα. Τα φυτά και ο ανάλογος φωτισμός να προσθέσουν επιπλέον αξία στην συνολική ατμόσφαιρα. Εάν η θέα από την εξωτερική τραπεζαρία σας δεν είναι τόσο μεγάλη, εξετάστε το ενδεχόμενο να φτιάξετε ένα τοίχωμα με κάποια αναρριχητικά φυτά ή κάτι άλλο αντίστοιχο. Και μην ξεχάσετε τη σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ομπρέλες ή τέντες είναι ζωτικής σημασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για την άνεση του πελάτη.

Χώρος αναμονής
Εάν έχετε το χώρο για μια περιοχή αναμονής, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάγκους ή καρέκλες για τους πελάτες. Επίσης, κρατήστε μερικά μενού κοντά, ώστε να μπορούν να τα επεξεργαστούν καθώς περιμένουν. Αυτό είναι επίσης ένα καλό μέρος για να εμφανίσετε ένα πίνακα ανακοινώσεων άλλων εκδηλώσεων στο εστιατόριο σας (γευσιγνωσίες κρασιού, εβδομαδιαίες προσφορές, κ.λπ.).

Ανεξάρτητα από το θέμα ή τη φιλοσοφία, ένα νέο εστιατόριο πρέπει να έχει καλά μελετημένο design για την τραπεζαρία και την κουζίνα. Κάθε μέρος του design του εστιατορίου σας συνεργάζεται με τα υπόλοιπα, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία που θα κρατήσει τους πελάτες και θα τους κάνουν να έρθουν ξανά και ξανά!

Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα στο αφιέρωμα
“ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ”
του Hotel Design Magazine and Guide Winter 2019!

Source :