Το χρώμα που θα κυριαρχήσει το 2019

χρώμα

Κάθε χρόνος χαρακτηρίζεται από τις δικές του τάσεις στο design, αποκτώντας μια διαφορετική ταυτότητα, γεγονός που κάνει το καθένα να αναρωτιέται ποιο θα είναι το χρώμα που θα διαφοροποιήσει το 2019 στον χώρο του interior design.

Κι ενώ το 2018, το πάντρεμα του κόκκινου και του μπλε, έφερε το κυρίαρχο χρώμα της σεζόν, το Ultra Violet, το 2019 έρχεται να αντικαταστήσει κάθε προηγούμενη τάση.

Μπορεί ακόμη να μην έχει φτάσει στο τέλος του το 2018, αλλά ήδη πολλοί διακοσμητές μιλούν για το νέο χρώμα που θα κλέψει την παράσταση το νέο έτος, με το όνομα αυτού να είναι Night Watch. Μία βαθιά, γαλαζοπράσινη τονικότητα, που θυμίζει τόσο το ζαντ, όσο και το πετρόλ, ενώ στην πραγματικότητα κατατάσσεται περισσότερο στις διαβαθμίσεις του hunter’s green!

χρώμα

Φαίνεται, λοιπόν, να αποτελεί  αυτό το χρώμα μία πλούσια, πολυτελή και κλασική απόχρωση του πράσινου που ανταποκρίνεται τόσο στην κλασική πολυτέλεια, όσο και στην ανανεωτική δύναμη της φύσης. Η σκουρόχρωμη πράσινη απόχρωση φέρνει στο μυαλό του κάθε θεατή εικόνες από το περιβάλλον, καταφέρνοντας να τον χαλαρώσει και να του προκαλέσει μια αναζωογονητική ευφορία, όπως ακριβώς κάνει και η ίδια η φύση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα τα χρώματα που συνδέονται με την φύση αποτελούν πολύ καλή επιλογή για χώρους όπου υπάρχει έλλειψη θέας ή που δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη, έρευνες έχουν δείξει ότι το να εστιάζει κανείς στο πράσινο χρώμα βοηθά τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην ψυχική και σωματική  ισορροπία.

χρώμα χρώμα