Ηγετική εταιρεία design προβλέπει τα Hotel Design Trends του 2019

design

Ο Muriel Muirden, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παγκόσμιος Διευθυντής της Στρατηγικής της WATG, προβλέπει τις κορυφαίες τάσεις φιλοξενίας και design για το 2019.

design

Η WATG, η οποία θεωρείται ηγετική στον χώρο του design του ξενοδοχείου εδώ και περισσότερα από 73 χρόνια, έχει αποκαλύψει την πρόβλεψη της φιλοσοφίας και των τάσεων design για το 2019. Το τέλος του έτους ολοκληρώθηκε και το 2019  είναι πλέον γεγονός, με τον Muriel Muirden να μοιράζεται τις κορυφαίες τάσεις στους κλάδους της φιλοξενίας και των ταξιδιών, που θα διαμορφώσουν το επόμενο έτος.

“It’s all about me”

Η υπερ- εξατομίκευση και η ανακάλυψη νέων εμπειριών κατά παραγγελία θα αυξηθούν το 2019, καθώς η λαχτάρα της ασυνήθιστης και εκθαμβωτικής φωτογραφίας για το Instagram θα φτάσει στα ύψη. Από ιδιωτικά δείπνα με μοναδικές τοπικές προσωπικότητες, ή αλλιώς influencers,  για να διαφημίσουν τοπικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε χώρους που κόβουν την ανάσα, η δημιουργία του “one-of-a-kind” θα έχει έντονη απήχηση κατά το νέο έτος. Τα ξενοδοχεία, επομένως, που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις απαιτήσεις των επισκεπτών θα αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς και θα γίνουν ισχυρότερα και πιο καινοτόμα στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες τους.

Επιστροφή στο μέλλον

Η νοσταλγία επανέρχεται στη μόδα. “Σε αυτόν τον αβέβαιο και κάπως τρελό κόσμο, πιστεύουμε ότι το “πίσω στο μέλλον” είναι το μοναδικό σλόγκαν που χαρακτηρίζει την έντονη ανάπτυξη στα ταξίδια και τα ξενοδοχεία για το 2019. Ακόμα και στην πολύ στερεότυπη αγορά της Κίνας, βλέπουμε τα λαμπερά σύγχρονα ξενοδοχεία να χάνονται και να γίνονται αγαπημένα τα ξενοδοχεία κληρονομιάς, αντικατοπτρίζοντας την επιθυμία των επισκεπτών”.

Ανακαίνιση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Καθώς η οικονομία κοινής χρήσης και μεταπώλησης αυξάνεται ασταμάτητα, οι σχεδιαστές προϊόντων επαναξιολογούν τη διάρκεια ζωής αυτών, ακόμη κι αν πρόκειται. Ποιες είναι οι συνέπειες για τον τομέα της φιλοξενίας; Θα μπορούσε το 2019 να δει την πρώτη στρατηγική ανακαίνισης όπου το 100 τοις εκατό του επανασχεδιασμού βασίζεται σε ανακυκλωμένα υλικά και ανακυκλωμένα έπιπλα και εξαρτήματα; Η οικολογία, λοιπόν, παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τέλος, η WATG επισημαίνει μια τάση στο τοπίο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος χρησιμοποιώντας κήπους χρωματοθεραπείας για να ηρεμήσει τους επισκέπτες.