Pazuzu: Το διαμάντι της Κέρκυρας!

Pazuzu

Το διαμάντι της παραλίας Γλυφάδας στην Κέρκυρα, το Pazuzu, θεωρείται ένα από τα καλύτερα beach clubs στην Ελλάδα, αλλά, και της περιοχής των Βαλκανίων. Πρόκειται για έναν κρυμμένο παράδεισο που βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού της Κέρκυρας και περιβάλλεται από ένα μαγευτικό τοπίο που κόβει την ανάσα.

Pazuzu Κέρκυρα

Το γραφείο αρχιτεκτονικής LoT σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Παναγιώτη Σαρλή, προσκαλώντας τον συλλέκτη τέχνης Ντάκη Γιάννου, το 2015, για να αναπτύξει μια ιδέα για ένα νέο beach club- συνδυάζοντας δύο προϋπάρχοντα ακίνητα στην παραλία της Γλυφάδας, δημιούργησαν το Pazuzu. Εμπνευσμένο από το γλυπτό “ο Μεσοποταμιακός δαίμονας” του καλλιτέχνη Roberto Cuoghi – ο οποίος σχεδίασε επίσης το λογότυπο.

Pazuzu Κέρκυρα    Pazuzu Κέρκυρα

Το Pazuzu είναι ένα υπαίθριο beach club, σχεδιασμένο να εισάγει μια μοναδική εμπειρία στην θάλασσα που ισορροπεί την κομψή αρχιτεκτονική, τη φυσική ομορφιά και την εμπνευσμένη γαστρονομία. Αποτελείται από ένα εξαιρετικά μοναδικό πεδίο πρώτων υλών που επεξεργάζονται και συνθέτουν με τραχύ και λεπτό τρόπο, ταυτόχρονα, δημιουργώντας ένα πολυτελές, χαλαρωτικό χώρο που στεγάζεται κάτω από μια μεγάλη γεωμετρική οροφή από μπαμπού. Ο χώρος διαθέτει δύο ξεχωριστά μπαρ, ένα εστιατόριο χωρητικότητας 150 ατόμων και ένα lounge-club για απογευματινά πάρτι και εκδηλώσεις, τα οποία μπορούν να λειτουργούν από κοινού και ανεξάρτητα.

Μια γραμμική διάτρητη μεταλλική κουρτίνα κρέμεται κατά μήκος του προηγούμενου ίχνους του τοίχου ιδιοκτησίας που συνδέει οπτικά και διαχωρίζει φυσικά το εστιατόριο και τις περιοχές του κλαμπ. Η κουρτίνα περνάει από το κέντρο της προεξέχουσας κεντρικής ράβδου, μήκους δώδεκα μέτρων, χωρίζοντάς την σε δύο εξίσου λειτουργικά τμήματα. Ένα μεγάλο τριγωνικό μπαμπού καλύπτει πάνω από ένα μεγάλο μέρος του χώρου, δημιουργώντας ένα ισχυρό ενοποιητικό στοιχείο που προσφέρει μεγάλη σκιά, καθώς επίσης χρησιμοποιείται για την απεικόνιση χαρακτηριστικών στοιχείων όπως δύο γραμμικά εκτεταμένα μεταλλικά ράφια ορείχαλκου πάνω από την κεντρική μπάρα.

Pazuzu Κέρκυρα

Ο σχεδιασμός φωτισμού και ο εξωραϊσμός προέρχονται από το MAP Studio / Αρτέμης Παπαδάτου και τον μηχανικό Ιωάννη Πεταλάλη, ενώ η ομάδα LoT ανέλαβε την κατασκευαστική επίβλεψη και διοίκηση καθ ‘όλη τη διάρκεια του έργου. Με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο ευρώ, οι ομάδες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χώρο ιδεών που ήταν τόσο μοναδικός, συμπεριλαμβανομένων της τραπεζαρίας, των θυρών, των φυτών και των τεντων καθώς και του βασικού σχεδιασμού ενός αποσυναρμολογούμενου χώρου DJ που μπορεί να αφαιρεθεί για να διαμορφώσει ακόμα και ένα προσωρινό χώρο συναυλιών.

Designer: LOT, Associate Architect: Panagiotis Sarlis
Lighting Design: m.a.P. Studio, Artemis Papadatou
Size: 1600 sq.m
Capacity: 1500
Founded: 2015

Pazuzu Κέρκυρα

Source :

CABARE