Parkroyal, Singapore

Η αρχιτεκτονική εταιρεία πίσω από το Parkroyal στο Pickering, WOHA, επικεντρώνεται στην κατασκευή οικολογικών κτιρίων. Το Parkroyal στο Pickering, χτισμένο στη Σιγκαπούρη, σχεδιάστηκε ως ξενοδοχείο και γραφείο σε έναν κήπο, δίνοντας έτσι στην εμπειρία του επισκέπτη μια φρεσκάδα και ηρεμία.

Ολοκληρώθηκε το 2013, το κτίριο προσφέρει θέα στους πράσινους χώρους του, από τα παράθυρά του. Χτισμένο σε έκταση 7.500 τ.μ., το Parkroyal δεν προσφέρει μόνο εσωτερικούς κήπους, ο σχεδιασμός του είναι επίσης σύμφωνος με τη φήμη της Σιγκαπούρης ως πόλη πάρκων.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους. Ένας τρόπος με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται είναι η συλλογή βρόχινου νερού που χρησιμοποιείται για το πότισμα των φυτών στον τελευταίο όροφο, χωρίς να απαιτείται η ενεργοποίηση κάποιας αντλίας ή συστήματος ποτίσματος. Το πράσινο ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους φυσικούς πόρους, προστατεύοντας το περιβάλλον, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν επίγειο παράδεισο για τους επισκέπτες του.