Ξενοδοχείο… πρώην λατομείο

λατομείο

Το InterContinental Shanghai Wonderland αποτελεί ένα μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων χτισμένο μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο βάθους περίπου 90 μέτρων.

λατομείο

Το πρώην λατομείο φιλοξενεί πλέον 383 δωμάτια και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό μέσα στον Νοέμβρη. Το πρωτότυπο αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις 35 χλμ νοτιοδυτικά της Σανγκάη και φυσικά πολύ κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής όπως για παράδειγμα οι Βοτανικοί Κήποι Chenshan και το Εθνικό Πάρκο Shenshan.

Το InterContinental Shanghai Wonderland διαφοροποιείται λόγω της τοποθέτησής του σε πρώην λατομείο αλλά και λόγω της κατασκευής του. Συγκεκριμένα, αποτελείται από 18 ορόφους εκ των οποίων οι 16 βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της γης, με δύο από αυτούς μέσα στο νερό, προσφέροντας έτσι μια μάλλον ιδιόμορφη θέα.

λατομείο

Το σύγχρονο αυτό θαύμα της αρχιτεκτονικής αποτελεί, ενδεχομένως, ένα από τα πιο οικολογικά ξενοδοχεία των τελευταίων ετών αφού ενεργειακά το ξενοδοχείο είναι αυτόνομο, καθώς καλύπτει τις ανάγκες του -φωτισμός, θέρμανση, ψύξη, ενέργεια- από ηλιακές και γεωθερμικές πηγές. Το InterContinental Shanghai Wonderland πραγματοποιήθηκε από το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Atkins Global και για την ολοκλήρωση αυτού  του έργου χρειάστηκαν 10 χρόνια και φυσικά περισσότεροι από 5.000 αρχιτέκτονες, μηχανικοί, σχεδιαστές και εργάτες.

Στον τελευταίο και ψηλότερο όροφο θα υπάρχει ένα μοναδικό rooftop garden που ταξιδεύει τον επισκέπτη στην καρδιά της φύσης, ενώ τα δωμάτια των ορόφων που καλύπτονται από το νερό θα προσφέρουν εντυπωσιακή θέα σε ένα ενυδρείο βάθους 10 μέτρων. Τέλος, όσα δωμάτια θα βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια της γης θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν εξίσου μοναδική θέα, αφού γύρω από το ξενοδοχείο θα υπάρχουν καταρράκτες που καταλήγουν στα τοιχώματα του πρώην λατομείου. Το «ισόγειο» θα φιλοξενεί πισίνα και άλλες διευκολύνσεις για χαλάρωση, ενώ το ξενοδοχείο θα προσφέρει δυνατότητα για bungee jumping και αναρρίχηση στις πλευρές του λατομείου.