The Warehouse Hotel Singapore

Warehouse

Το τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο, Zarch Collaboratives, μετέτρεψε την εμβληματική αποθήκη του 1895 σε ξενοδοχείο. Το Warehouse Hotel στις όχθες του Robertson Quay της Σιγκαπούρης, διαχειρίζεται η The Lo & Το Behold Group, μία τοπική εταιρεία φιλοξενίας της Σιγκαπούρης, που εξειδικεύεται σε boutique Ξενοδοχεία.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η αποθήκη στέγαζε μυστικές κοινωνικές συναντήσεις, επιχειρηματικές συμφωνίες, ακόμη και παράνομη ποτοποιϊα. Σήμερα, το Warehouse Hotel ανακαινίστηκε πλήρως και διαθέτει 37 δωμάτια, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του «βιομηχανικού σχεδιασμού», καθώς ενσωματώνει στο σχεδιασμό του κομψότητα, απαλότητα και συνοχή. Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν από το βραβευμένο γραφείο της Σιγκαπούρης, Asylum, το οποίο επαναπροσδιόρισε ένα χώρο που αποτελούσε μέχρι τώρα, ένα από από τα χαμένα κομμάτια της ιστορίας της Σιγκαπούρης, ενσωματώνοντας μια επιλογή βιομηχανικών υφών, που έρχονται σε ισορροπία με μοντέρνα και πολυτελή τελειώματα.

Το λόμπι και η περιοχή υποδοχής χρησιμεύουν ως κοινόχρηστος χώρος και στεγάζουν το κύριο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου, με διακόσμηση και επίπλωση που ταξιδεύει τον επισκέπτη στο παρελθόν. Η εκτεθειμένοι τοίχοι από τούβλα και στις δύο πλευρές της εισόδου, παραπέμπουν στην κληρονομιά του κτιρίου. Το Asylum σχεδίασε ειδικά φώτα, εμπνευσμένα από τις τροχαλίες, που βρέθηκαν στο χώρο, τα οποία ταιριάζουν ιδανικά με την ατμόσφαιρα του lounge.

Τα έπιπλα αποτελούν ένα μείγμα βελούδινων καθισμάτων, προσεκτικά επιλεγμένων από γνωστά εμπορικά brands, όπως Jess Design από το Βέλγιο, Stellar Works από την Αυστραλία, Prostoria από την Κροατία και Heerenhuis από τις Κάτω Χώρες. Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν τις σκάλες, για να φτάσουν στο δεύτερο επίπεδο, ή να μπουν στον ανελκυστήρα, που είναι επενδεδυμένος με μεταλλικές σχάρες.

Το Asylum θέλησε να δημιουργήσει ένα ευρύχωρο και φιλόξενο περιβάλλον, και σχεδίασε δωμάτια σε σιωπηρούς τόνους, με ψηλά ταβάνια, στέγες και πρωτότυπες βιομηχανικές λεπτομέρειες. Υπάρχουν έξι μοναδικοί τύποι δωματίων – το Warehouse Sanctuary, το Warehouse Loft, το River View Loft, το River View Room, το River View Mezzanine, και το μεγαλύτερο, το River View Suite.
Κάθε δωμάτιο αποπνέει μια αίσθηση σύγχρονης πολυτέλειας με τη χρήση του χαλκού, του πράσινου μαρμάρου και του ξύλου, καθώς και με το «γυάλινο πλέγμα» που τα περιβάλλει με τα μαύρα μεταλλικά πλαίσια το μπάνιου.

Το Warehouse Hotel εξασφαλίζει ότι η νύχτα τελειώνει άνετα πάνω σε ένα μαλακό king-size στρώμα. Το ξύλινο πάτωμα είναι ντυμένο με custom made χαλιά, και όλα τα προϊόντα στο χώρο (έπιπλα, τρόφιμα και ποτά στο μίνι μπαρ, έργα τέχνης κλπ.) είναι τοπικά, για να προσφέρουν μία αυθεντική εμπειρία από τη Σιγκαπούρη.

Κόσμημα στο «στέμμα» του κτηρίου είναι η πισίνα υπερχείλισης στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Πρόκειται για ένα ενυπωσιακό «γυάλινο κουτί», στο οποίο ο επισκέπτης ξεφεύγει από την ένταση της πολύβουης πόλης. Τα κεραμίδια της πισίνας είναι απαλό ροζ (απόχρωση salmon pink), χρώμα που παραπέμπει στην πολιτιστική κληρονομία της πόλης.

Η συνεργασία του γραφείου Zarch Collaboratives με το Asylum, έπαιξε ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της αρχικής δομής του κτιρίου – αποθήκη και υπήρχε μια πραγματική αυθεντικότητα στη νέα προσέγγιση. Το industrial design επιλέχτηκε, για να προστατευτεί η βιομηχανική κληρονομιά του χώρου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα προοπτική με την προσθήκη μαλακότερου, θερμότερου και πιο απαλού σχεδιασμού. Τα βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της αποθήκης, όπως οι οροφές και τα παράθυρα στη στέγη, διατηρήθηκαν στο νεό σχεδιασμό, ενώ νέα στοιχεία όπως η πισίνα, ολοκλήρωσαν το Warehouse Hotel.

Το Warehouse Hotel έχει επίσης αναγνωριστεί για την αριστεία του στο hospitality design με διάφορα διεθνή και τοπικά βραβεία.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Spring 2019!

Διαβάστε εδώ το τεύχος