Ace Hotels, London

Ace Hotels, London-8

Tο Ace Hotel του Λονδίνου βρίσκεται στη γειτονιά Shoreditch, δίπλα στην ανοιχτή αγορά στη Brick Lane. Η γειτονιά διαθέτει ιστορία στην τέχνη και στη βιομηχανία, καθώς εκεί παίχτηκαν για πρώτη φορά θεατρικά έργα του Sheakspeer και ιδρύθηκαν βιομηχανίες υφασμάτων και επίπλων. Και σήμερα το Shoreditch αποτελεί κομβικό σημείο για τις τέχνες, τη μαγειρική, το design και τη τεχνολογία. Το ξενοδοχείο έχει ενσωματώσει ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών στοιχείων, από καθαρό μοντερνισμό και Bauhaus αισθητική, μέχρι το βρετανικό punk στυλ. Το εξωτερικό και το εσωτερικό design του ξενοδοχείου αποτελεί ταξίδι στο χρόνο, μία ηχώ του καλλιτεχνικού και βιομηχανικού παρελθόντος της περιοχής. Σύγχρονα στοιχεία δένουν αριστοτεχνικά με παραδοσιακά υλικά, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Ace Hotels, London-6

Τα δωμάτια θυμίζουν περισσότερο με το διαμέρισμα ενός φίλου από το Shoreditch. Είναι διακοσμημένα με αντικείμενα και έπιπλα που αποκτήθηκαν με τη πάροδο του χρόνου, κουβαλώντας τη δική τους ιστορία. Στα μπάνια, έχουν τοποθετηθεί ξεχωριστές ταπετσαρίες, μπανιέρες στραμμένες σε καθρέφτες και ιδιαίτεροι φωτισμοί, που συμπληρώνουν τη μονόχρωμη παλέτα του χώρου. Ευρύχωροι χώροι, λιτά διακοσμημένοι με τολμηρές χρωματικές πινελιές πάνω σε ασπρόμαυρο καμβά, δημιουργούν ένα μοντέρνο και ανάλαφρο αποτέλεσμα.

Ace Hotels, London-4

Ace Hotels, London Ace Hotels, London-1 Ace Hotels, London-2 Ace Hotels, London-3    Ace Hotels, London-7  Ace Hotels, London-9

Το lobby αποτελεί χώρο κοινωνικών συναναστροφών και προσωπικών ενασχολήσεων, χάρη στη διαρρύθμιση, που το χωρίζει σε μικρότερους χώρους και στις επιλογές επίπλωσης, με τα μεγάλα κοινόχρηστα τραπέζια για ομαδικές αλλά και πολλές μικρές συγκεντρώσεις. Οι κοινόχρηστοι χώροι ολοκληρώνονται με τις αίθουσες εκδηλώσεων και τη gallery, που φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών της περιοχής. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι διακοσμημένοι από τούβλο ανοιχτού χρώματος, φυσικά και τοπικής προέλευσης υλικά, ενώ διαθέτουν μεγάλα παράθυρα για άπλετο φως.

photos: Andrew Meredith

Ace Hotels, London-5

Hotel Design Magazine and Guide 2015