Οι κυρίαρχες τάσεις στο design των εστιατορίων ξενοδοχείων

Οι τάσεις στον σχεδιασμό εστιατορίων ξενοδοχείων εξελίσσονται συνεχώς για να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και προσδοκίες των επισκεπτών. Ένα καλά σχεδιασμένο εστιατόριο σε ένα ξενοδοχείο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του επισκέπτη. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εμφανιστεί πολλές τάσεις στον σχεδιασμό, που αντικατοπτρίζουν μια συνδυασμένη προσέγγιση λειτουργικότητας, αισθητικής και καινοτομίας.

Βιώσιμος Σχεδιασμός

Προτιμώνται ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά για έπιπλα και διακόσμηση. Οικολογικά υλικά, όπως μπαμπού, φελλός ή ανακυκλωμένο μέταλλο, έχουν την τιμητική τους.

Ανοιχτά Σχέδια Κουζίνας

Κουζίνες με γυάλινες διαμορφώσεις ή ανοιχτά σχέδια, επιτρέπουν στους πελάτες να δουν τους σεφ σε δράση, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία εστίασης.

Ευέλικτοι Χώροι

Πλέον, οι χώροι μεταμορφώνονται συνεχώς, ακόμη και μέσα στην ίδια την ημέρα. Επίπλα και διαχωριστικοί τοίχοι μετασχηματίζουν εύκολα τους χώρους για διάφορες εκδηλώσεις, ενώ ποικίλες επιλογές καθίσματος, από μεγάλα κοινόχρηστα τραπέζια, μέχρι απομονωμένες γωνίες για ιδιωτικά δείπνα, προσφέρονται για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών.

Βιοφιλικός Σχεδιασμός

Ζωντανοί πράσινοι τοίχοι, φυτά σε γλάστρες και εσωτερικά δέντρα φέρνουν τη φύση στο εσωτερικό, ενώ μεγάλα παράθυρα μεγιστοποιούν το φυσικό φως.

Τοπική Τέχνη

Έργα τοπικών καλλιτεχνών στους τοίχους προσφέρουν ένα αίσθημα τοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζουν την τοπική καλλιτεχνική κοινότητα, αποτίωντας φόρο τιμής στον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής.

Άρθρο από το τεύχος Νo12 του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine /
Ένθετη έκδοση στο τεύχος No34 του Hotel Design Magazine and Guide
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2024