The Goring, London

Το ξενοδοχείο Goring άνοιξε το 1910 στο Λονδίνο και ακόμη και σήμερα διοικείται από την οικογένεια Goring, την ίδια οικογένεια, που το έχτισε και το άνοιξε, πριν τέσσερις γενιές.

Μετά από 100 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου, ο Jeremy Goring, ο τωρινός ιδιοκτήτης του, ξεκίνησε τη σταδιακή ανακαίνιση των χώρων του ξενοδοχείου, με τη βοήθεια πολλών Βρετανών σχεδιαστών. Στόχος του νέου design ήταν να προστεθούν παιχνιδιάρικες μοντέρνες πινελιές, χωρίς να χάσει το ξενοδοχείο τον χαρακτήρα και τη σύνδεσή του με την ιστορία, διατηρώντας έτσι την ιδιαίτερη εγγλέζικη ατμόσφαιρά του.

Το 2005, ο David Linley ανέλαβε τη διαμόρφωση του εστιατορίου, στο οποίο έδωσε ένα εκλεπτυσμένο, κλασικό στιλ, διατηρώντας διάφορα παλιά στοιχεία του χώρου, όπως τα αψιδωτά παράθυρα και τα ανάγλυφα σχέδια στο ταβάνι. Οι τρεις πολυέλαιοι από ροζ κρύσταλλα Swarovski, που είναι ακριβή αντίγραφα του πολυελαίου – που βρίσκεται στο “Victoria and Albert Museum” – αποτελούν μία εκμοντερνισμένη εκδοχή του κλασικού πολυελαίου. Οι καρέκλες έχουν σχεδιαστεί ειδικά από το Linley και είναι κατασκευασμένες από – την καλύτερης ποιότητας – αμερικανική καρυδιά, ενώ τα χρυσά καλύμματά τους, είναι από μετάξι.

Το 2006, ο Tim Gosling ανέλαβε τη σχεδίαση του Lounge, του Bar και του εξωτερικού χώρου, καθώς και τη διακόσμηση τριών δωματίων, για τα οποία μάλιστα σχεδίασε ο ίδιος όλα τους τα έπιπλα. Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς διαθέτει οθόνη αφής, από την οποία ρυθμίζονται τα πάντα, από τις κουρτίνες, μέχρι ο φωτισμός και το ηχοσύστημα.

Το 2007, η Nina Campbell ανέλαβε τη σχεδίαση της σουίτας και του καλύτερου δωματίου. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα μπάνια, τα οποία διαθέτουν ανεξάρτητες μπανιέρες αλλά και μεγάλες ντουζιέρες. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπο, καθώς η διακόσμηση αντανακλά την ιστορία και την κληρονομιά του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα δίνει ένα νέο και φρέσκο look. Όλα τα υφάσματα, οι ταπετσαρίες και τα έπιπλα είναι έργα της σχεδιάστριας.

Το 2009, ο Russell Sage, πρώην fashion designer και ειδικός στις αντίκες, ανέλαβε να μεταμορφώσει έξι δωμάτια. Καθώς είναι και ο δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας μεταξοτυπίας Gainsborough, η οποία έχει δημιουργήσει υφάσματα ακόμη και για τη βασιλική οικογένεια, επέλεξε 6 ξεχωριστά μετάξια, για να ντύσει τα δωμάτια. Συγκεκριμένα, επέλεξε ένα κίτρινο μετάξι, ένα ανοιχτό μπλε της Δαμασκού, ένα ροζ του Φλαμίνγκο, ένα μέτριο μπλε, ένα πολύ απαλό πράσινο και ένα βαθύ μπλε. Όλες αυτές οι αποχρώσεις είναι παρμένες από διάφορους ιστορικούς χώρους, από παλάτια μέχρι και πρεσβείες.

        

Ο Russell, καθώς είναι θαυμαστής της Αμερικανίδας σχεδιάστριας Nancy Lancaster – που τον 20 αι. εφηύρε με τον John Fowler το Εγγλέζικο στιλ εξοχής -, διαμόρφωσε τους χώρους, κάνοντας μία ιδιαίτερη μείξη, που συνδυάζει τις ανοιχτές αποχρώσεις του Country House look, με το έντονο σκούρο καφέ της Βικτωριανής εποχής.

Τα μπάνια σχεδιάστηκαν από λευκό και μαύρο μάρμαρο, ενώ όλα τα έπιπλα κατασκευάστηκαν από Βρετανούς τεχνίτες. Το 2012 ο Russell Sage ανέλαβε 20 ακόμη δωμάτια, τα οποία επίσης έντυσε με μετάξι. Τα νέα δωμάτια σχεδιάστηκαν με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και – όπως και οι υπόλοιποι χώροι – αποπνέουν την κλασική Εγγλέζικη ατμόσφαιρα.