Six Senses Douro Valley, Portugal

To Six Senses Douro Valley απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις και ενσωματώνει όλα τα στοιχεία. Ο επισκέπτης, περνώντας από τον ποταμό Douro, τους καταπράσινους κήπους και τους αμπελώνες, φτάνει στην γυάλινη πρόσοψη του ξενοδοχείου με την τεράστια ξύλινη και μεταλλική πόρτα. Το design του ξενοδοχείου ανέλαβαν οι Clodagh Design με έδρα τη Νέα Υόρκη και η ομάδα αρχιτεκτονικής και design της Six Senses με έδρα την Bangkok.

Ο επισκέπτης κατά την είσοδό του, περνά από το πέτρινο κατώφλι στο λόμπυ, όπου ένας γιγαντιαίος ξύλινος πίνακας πίσω από τη ρεσεψιόν, διχοτομείται οριζόντια από μία σειρά κεριών που τρεμοπαίζουν. Ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος πάνω από τη ρεσεψιόν, θυμίζει δέσμες από αμπέλια, αχτίδες φωτός διαπερνούν τις μικρές τρύπες της θολωτής οροφής, ενώ το διάφανο μπαλκόνι χαρίζει άπλετη θέα.

Στα 57 δωμάτια του ξενοδοχείου παίζεται ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς. Αυθεντικά υλικά που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή Douro Valley, ευρύχωρα μπάνια σε γκρι αποχρώσεις, άνετα καθιστικά, μεγάλα πολυτελή κρεβάτια και χρώματα χαλαρωτικά ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα ενός ήσυχου καταφύγιου.

       

Οι διάδρομοι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αποτελούν ταξίδια γεμάτα ζωή, ενώ το γυάλινο ασανσέρ προσφέρει θέα, που κόβει την ανάσα.

      

Το “Wine Library”, όπως είναι αναμενόμενο λόγω της τοποθεσίας, είναι η καρδιά του ξενοδοχείου. Ζεστοί και απαλοί χρωματικοί τόνοι, ένα μεγάλο τραπέζι, που προσφέρεται για οινογευσίες, βιβλία σχετικά με την περιοχή και την παραγωγή κρασιού και έργα τοπικών καλλιτεχνών με θέμα το κρασί, ολοκληρώνουν την ωδή στον οίνο.

Ο επισκέπτης εισέρχεται στο εστιατόριο “The dining room” περνώντας μέσα από βαριές ξύλινες πόρτες. Το τζάκι περιβάλλεται από πλακάκια μπλε και λευκά σχέδια του 18ου αιώνα. Το πάτωμα είναι ξύλινο, οι τοίχοι στο χρώμα της τερακότας, παραπέμποντας στην τοπική κεραμοποιία και ένας πολυέλαιος από γυαλί και ξύλο φωτίζει το μεγάλο κοινόχρηστο τραπέζι που βρίσκεται από κάτω του.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το πρωινό του στην “Ανοιχτή κουζίνα”, όπως ονομάζεται ο χώρος, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον Σεφ να ετοιμάζει τα πιάτα τους στο μεγάλο μαρμάρινο πάγκο. Ξύλινα έπιπλα και το ταβάνι, τυπικό στοιχείο της πορτογαλικής παράδοσης, ολοκληρώνει τα οπτικά στοιχεία του χώρου.