Magna Pars Suites, Milano

Το Magna Pars Suites στο Μιλάνο είναι το πρώτο ξενοδοχείο του αρώματος. Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, που προσφέρει μία εμπειρία φιλοξενίας άκρως αρωματική. Το ξενοδοχείο χτίστηκε στο ίδιο μέρος, που βρισκόταν κάποτε το εργοστάσιο αρωματοποιίας, που ανήκε στην οικογένεια Martone.

Η αγάπη αυτών των ανθρώπων για τα αρώματα, την τέχνη και τη φιλοξενία, τους έδωσε την έμπνευση, να δημιουργήσουν το Magna Pars Suites, ένα ξενοδοχείο, που αποτελεί σημείο συνάντησης της ιστορίας, της τέχνης και των συναισθημάτων.

Η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου στηρίχτηκε στα ίδια χαρακτηριστικά, που απαιτεί και η αρωματοποιία, δηλαδή την συγκράτηση, το ταλέντο και την ευαισθησία. Τη σχεδίαση του ξενοδοχείου ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Luciano Maria Colombo, Paola Benelli και Roberto Murgia, οι οποίοι συνδύασαν την τεχνολογία με πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, φέρνοντας εις πέρας ένα project εξοικονόμησης ενέργειας, που συνδυάζει την καινοτομία με την ομορφιά, δύο αξίες, που διαπερνούν κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε με καινοτόμα – φιλικά προς το περιβάλλον – συστήματα. Ως ενεργειακές πηγές επιλέχτηκαν η γεωθερμική και η φωτοβολταϊκή, που εξασφαλίζουν την άνεση στον επισκέπτη, χωρίς να επιβαρύνουν τη φύση.

     

Το ξύλο, το πιο παλιό και ευγενές υλικό, συνδυάστηκε με τη δύναμη του ατσαλιού και τη διαφάνεια του γυαλιού, ενώ η προηγμένη τεχνολογία ολοκληρώνει την κατασκευή. Το κτίριο κατασκευάστηκε γύρω από μία εντυπωσιακή εσωτερική αυλή, περιτριγυρισμένο από ένα πολύχρωμο – μεστό από φυσικά αρώματα – κήπο σπάνιας ομορφιάς, που διαθέτει μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα, η οποία ξυπνάει και τις πέντε αισθήσεις του επισκέπτη. Ξύλινα στοιχεία, λουλούδια και κρυφοί κήποι ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε ένα μαγικό κόσμο, που αποτελεί σημείο το συνάντησης του ονείρου και του συναισθήματος. Τα αρώματα για το ξενοδοχείο αποτελούν την ουσία της ζωής, ενώ σύμβολο του ξενοδοχείου είναι ένα δέντρο, το δέντρο της ζωής, της ιστορίας και των αναμνήσεων.

     

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις ορόφους με 39 σουίτες, που προσφέρουν εκλεπτυσμένη φιλοξενία, άνεση και περιποίηση, που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Το design είναι εμπνευσμένο από τα οσφρητικά στοιχεία του κόσμου της αρωματοποιίας και αντανακλά την ίδια αισθητική, που χαρακτήριζε το εργοστάσιο, που κάποτε βρισκόταν στη ίδια θέση.

    

Ιταλικά υφάσματα και έπιπλα, καθώς και φυσικά δέρματα, που παράγονται από ταλαντούχους επιπλοποιούς και τεχνίτες από την περιοχή της Λομβαρδίας, προσδίδουν μοναδικότητα στις σουίτες.

Κάθε σουίτα είναι διακοσμημένη με ήπια χρώματα, εκλεπτυσμένο φωτισμό, ξύλινα πατώματα, δερμάτινους καναπέδες και καρέκλες, γυάλινα τραπέζια, βιβλιοθήκη με μία μικρή ιδιωτική συλλογή, καθώς και πίνακες ζωγραφικής, εμπνευσμένους από τα οσφρητικά στοιχεία, που έδωσαν όνομα και χαρακτήρα στην κάθε σουίτα.

     

Η κάθε σουίτα έχει πάρει το όνομά της από 39 διαφορετικά φυσικά αρωματικά συστατικά, αποτελώντας την τέλεια ένωση της Φύσης και της κουλτούρας των αρωμάτων. Συγκεκριμένα, 9 σουίτες είναι αφιερωμένες σε ανθοφόρα δέντρα και θάμνους, όπως η γαρδένια, το γιασεμί και η μανόλια. Άλλες 9 σουίτες είναι αφιερωμένες στο ξύλο, όπως το σανταλόξυλο και οι υπόλοιπες 11 σουίτες είναι αφιερωμένες στα δέντρα με φρούτα, όπως η κερασιά και η συκιά.

Το Hall – βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου και σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να αποτελεί ιδανικό χώρο για τον επισκέπτη, που συντροφιά με ένα βιβλίο, θέλει να χαλαρώσει. Παλιές φωτογραφίες από το εργοστάσιο ολοκληρώνουν τη γοητευτική ατμόσφαιρα του χώρου, ο οποίος αποτελεί ιδανικό μέρος για business meetings και ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το ανοιχτό μπαλκόνι με τους άνετους καναπέδες αποτελεί ιδανικό σημείο για τον επισκέπτη, που θέλει να θαυμάσει τον κήπο, ενώ οι ζεστοί ξύλινοι τόνοι στους χώρους εκγύμνασης και σπα, δημιουργούν μία τέλεια ατμόσφαιρα, για την ισορροπία σώματος και ψυχής.

    

Στο ιταλικό εστιατόριο DA NOI IN, εποχιακά προϊόντα συνδυάζονται, για τη δημιουργία μίας μοντέρνας και αισθησιακής γαστρονομικής εμπειρίας. Δύο τζάκια ζεσταίνουν το σώμα και τις σκέψεις των επισκεπτών και μία εικόνα χωραφιού με λεβάντα – που είναι ένα μεσογειακό βότανο, με πλούσια ιστορία στην αρωματοποιία και τη μαγειρική – ολοκληρώνει τη σαγηνευτική ατμόσφαιρα του εστιατορίου.

Η ουσία του αρώματος και τη φύσης ενώνονται στο LabSolue, το εργαστήριο αρωμάτων, που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να αναπνεύσει την ιστορία του αρώματος και να θαυμάσει πραγματικά αντικείμενα του εργοστασίου από τη δεκαετία του 1960, που ξαναζωντανεύουν για να προσφέρουν μία νέα αισθητική εμπειρία.

       

Μάλιστα τα 39 οσφρητικά συστατικά (είδη ξύλου, λουλουδιών και φρούτων), που έδωσαν το θέμα και το όνομα της κάθε σουίτας, μπορούν να ανακαλυφθούν στο LabSolue.