Kimpton Vividora Hotel

Ένα ξενοδοχείο που προσφέρει μια πραγματικά τοπική εμπειρία, με μοναδικούς χώρους που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής της Βαρκελώνης, με ένα κομψό και χαρούμενο τρόπο, και φρέσκια ατμόσφαιρα, όπως και η ίδια η πόλη.

Τα Kimpton Hotels είναι μοναδικά boutique ξενοδοχεία, με ομοιόμορφο σχεδιασμό, προσφέροντας γνήσιες και τοπικές εμπειρίες. Τα Kimpton Hotels θέλουν να περιγράψουν τον εαυτό τους ως μια μάρκα που «προσφέρει πολυτέλεια», με τοπικά αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ και ένα πολύ προσωπικό στυλ.

Στόχος του design ήταν να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο με μια τοπική προσέγγιση, χειροποίητα και ειδικά σχέδια, με μοναδικούς χώρους που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής και την αρχιτεκτονική της Βαρκελώνης.

Η στρατηγική σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός διαλόγου μεταξύ του ξενοδοχείου και της Βαρκελώνης, και πιο συγκεκριμένα, μιας στενής σύνδεσης με τη γειτονιά όπου το ακίνητο βρίσκεται.

Η Ciutat Vella, που σημαίνει Παλιά Πόλη και η οποία είναι πράγματι το παλαιότερο μέρος στην πόλη, είναι αναμφίβολα διαφορετική περιοχή με τον αργό ρυθμό ζωής της. μια καλλιτεχνική γειτονιά με ένα παλιό σώμα και μια νέα ζωντανή ψυχή: μικροί πεζόδρομοι, μουσεία, street art, μικρά καταστήματα, παραδοσιακά μπαρ και καφετέριες, κ.λπ.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν διαφορετικοί και μοναδικοί χώροι μέσα στο ξενοδοχείο, καλώντας τόσο τους επισκέπτες όσο και τους ντόπιους να μείνουν, να απολαύσουν, να γνωρίσουν και να συναντηθούν. Όλα αντανακλούν τον τοπικό τρόπο ζωής, με μια κομψή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, απίστευτα κομψό και γνήσιο ταυτόχρονα.

Ο σχεδιασμός φέρνει χειροποίητα στοιχεία, τοπικές μάρκες και έργα τέχνης, πολύχρωμα κεραμικά μοτίβα, μαζί με ανανεωμένες αναφορές στο ιστορικό του παρελθόν, σε συνδυασμό με μια σύγχρονη αυθόρμητη σχεδιαστική προσέγγιση που δίνει στο Vividora Hotel μια μοναδική, ενεργητική προσωπικότητα.

Μία από τις προκλήσεις ήταν η οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων. Η στρατηγική οδηγήθηκε στο να χρησιμοποιηθεί το ισόγειο αποκλειστικά για το μπαρ, ενώ ο χώρος του λόμπι βρίσκεται στον ημιώροφο.

Η Βαρκελώνη, και ειδικά η Παλιά Πόλη, είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις που συνυπάρχουν αρμονικά.

Στα δωμάτια, στόχος ήταν να αντικατοπτριστεί ο τοπικός τρόπος ζωής, με μια χαλαρή και απρόσκοπτη κομψή ατμόσφαιρα. Χρώμα, θερμοκρασία και η υλικότητα είναι τα κύρια συστατικά του σχεδιασμού, παίζοντας ένα παιχνίδι αντιθέσεων, όπως συμβαίνει και στην ίδια την πόλη.

Η Βαρκελώνη είναι μια πολύχρωμη πόλη. Ακόμα, αν υπήρχαν μόνο δύο επιλογές χρωμάτων, αυτές θα ήταν, χωρίς αμφιβολία, οι ζεστοί τόνοι της τερακότας της αρχιτεκτονικής του και οι φρέσκοι γαλαζοπράσινοι τόνοι της Μεσογείου.

 

Ο χώρος του μπάνιου είναι ένας από τους πρωταγωνιστές, καθώς συνδέεται οπτικά με το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτή η στρατηγική βοηθά στο να διευρύνει τη χωρική αίσθηση, φέρνοντας επίσης φυσικό φως στον νιπτήρα και το ντους, πίσω από αυτό το τζάμι.

Συνεχίζοντας με το παιχνίδι των αντιθέσεων, τα ζεστά ξύλινα δάπεδα και οι επιφάνειες λειτουργούν ως τέλειο αντιθετικό σημείο για τις κρύες πετρώδεις κομψές επιφάνειες της περιοχής του νερού, ενώ οι μαύρες ορθογώνιες μεταλλικές κατασκευές συμπληρώνουν τους στρογγυλούς καθρέφτες και λαμπτήρες.

   

CONCEPT AND INTERIOR DESIGN: EL EQUIPO CREATIVO _ Oliver Franz Schmidt + Natali Canas del Pozo + Lucas Echeveste Lacy
DESIGN COLLABORATORS:
Kimpton Hotels Design Team: Ave Bradley + Henry Reeve
Architecture & Construction Supervision: GCA Architects
Lighting Design: Artec 3
Graphic Design: Mucho

 

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Spring – Summer 2021!
Διαβάστε εδεώ το τεύχος: hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2021