Hotel Grand Pigalle, Paris

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα κλασικό Παριζιάνικο κτίριο και το νέο design του ανέλαβε η Experimental Group. Στόχος του design ήταν η αναγέννηση μίας ιστορικής γειτονιάς και ενός κτιρίου, στο οποίο – μάλιστα – ζούσε κάποτε και ο διάσημος καλλιτέχνης Toulouse Lautrec. Οι ιδρυτές της Experimental Group, Romee de Goriainoff, Olivier Bon και Pierre-Charles Cros, διοχέτευσαν την εμπειρία τους στη δημιουργία ενός ξενοδοχείου, που συνδυάζει την άνεση ενός διεθνούς χώρου, με την καλλιτεχνική γοητεία της πιο περιζήτητης παριζιάνικης γειτονιάς.

Η ζωντάνια υπερισχύει της νοσταλγίας στο νέο design και η εσωτερική διακόσμηση της Dorothee Meilichzon διαπνέεται από τη σύγχρονη ιστορία της περιοχής. Το Grand Pigalle Hotel είναι σοφιστικέ, άνετο, απλό και ιδανικό για το σύγχρονο ταξιδιώτη, που θέλει κάτι μοναδικό.

Το ισόγειο είναι ένας χώρος, που αψηφά τους παραδοσιακούς κώδικες της φιλοξενίας. Δεν είναι μόνο lobby, αλλά ούτε και μόνο wine bar, αντιθέτως είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, που μεταμορφώνεται συνεχώς μέσα στη μέρα, ανάλογα με τη διάθεση και τις επιθυμίες των επισκεπτών του.

Η διακόσμηση, έμπνευση της Dorothee Meilichzon, αναδεικνύει το παιχνιδιάρικο πνεύμα της μποέμικης Pigalle γειτονιάς. Στο παρκέ του πατώματος, ο Alexandre Poulaillon δημιούργησε ένα γεωμετρικό σχέδιο από μαύρο και χρυσό, ενώ μαύρες δερμάτινες καρέκλες και οκταγωνικά τραπεζάκια ολοκληρώνουν το σκηνικό.


Το ξενοδοχείο διαθέτει 37 δωμάτια, διακοσμημένα με σεβασμό στην κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής και στην τοπική κουλτούρα, ταυτόχρονα.


Από τον τελευταίο όροφο, με τις όμορφες σουίτες, μέχρι το ισόγειο, αρμονικές βαθιές αποχρώσεις, αντανακλούν το μοναδικό στιλ της Experimental Group. Κάθε λεπτομέρεια στο design, με στόχο την άνεση των επισκεπτών, απεικονίζει την οκταετή εμπειρία της εταιρείας στο χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης.

       

Πρωτότυπα σχέδια στο ταβάνι, παλιά τζάκια, ταπετσαρίες, φωτιστικά και λαβές από ορείχαλκο, custom-made έπιπλα από μαόνι και πλακάκια μπάνιου με vintage στιλ, αναβιώνουν το αιώνιο μποέμ πνεύμα αυτής της καλλιτεχνικής παριζιάνικης γειτονιάς. Το οκταγωνικό σχέδιο, που είναι και στο λογότυπο του ξενοδοχείου, συμβολίζει την εικόνα της γειτονιάς Pigalle και αποτελεί κεντρικό θέμα της διακόσμησης (στις ταπετσαρίες, στις λαβές στις πόρτες και στα σχήματα των παραθύρων).

     
Πίσω από κάθε ρομαντική και φωτεινή λεπτομέρεια της διακόσμησης, κρύβεται η κύρια έμπνευση της Experimental Group, που είναι η τέχνη των cocktails. Οι διάδρομοι είναι στρωμένοι με ένα διασκεδαστικό “martini” χαλί, που σχεδιάστηκε από την Dorothee Meilichzon και οδηγεί στους χρυσούς ανανάδες στις πόρτες των δωματίων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με cocktail “minibar”.

      
Οι σουίτες στον τελευταίο όροφο προσφέρουν φιλοξενία πάνω από τις στέγες της πρωτεύουσας, όπου τα διαχρονικά φώτα της πόλης αντανακλώνται στα γεωμετρικά μοτίβα της ταπετσαρίας, στους καθρέφτες και στην επιφάνεια του μαρμάρινου γραφείου, με αποτέλεσμα χρυσές αντανακλάσεις να αναγεννούν την πλούσια χρωματική παλέτα των δωματίων. Τα δωμάτια είναι οικεία και φωτεινά. Αγγλοσαξονικοί τόνοι συνδυάζονται με το πνεύμα του μποέμ Παρισιού, ανανεώνοντας τη μυθική αυτή γειτονιά.