Ιματισμός: Τάσεις, Κατηγορίες και Προτάσεις

ιματισμός

Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι τάσεις για την κρεβατοκάμαρα αλλάζουν συνεχώς, είναι επειδή οι ανάγκες αλλά και οι προσδοκίες των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου αλλάζουν.

ιματισμός

Όταν επιλέγουμε στρώμα και λευκά είδη, πρώτα απ’όλα μας νοιάζει η άνεση και η λειτουργικότητα.
Ωστόσο, όσον αφορά στα υφάσματα, που ντύνουν τους χώρους (σεντόνια, παπλωματοθήκες, μαξιλαροθήκες, κουρτίνες, ταπεσταρίες, χαλιά κλπ.) είναι επίσης σημαντικό να συνδυάζονται όλα χρωματικά, και γιατί όχι και σε κάποιες περιπτώσεις, να συνδυάζονται και ως προς τις υφές, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εικόνα δωματίου, που παρουσιάζει συνοχή και επιμελημένη αισθητική.

Το κρεβάτι βρίσκεται, χωρίς αμφιβολία, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξενοδοχείων, καθώς είναι και το πρώτο, που θα κοιτάξει ο επισκέπτης, μπαίνοντας στο δωμάτιό του. Η εμπειρία του ύπνου βελτιώνεται σημαντικά, από το πολυποίκιλο μενού μαξιλαριών (μεγάλα και μικρά, παχιά και λεία, μαλακά και σκληρά, αντιμικροβιακά, με φτερά, υποαλλεργικά κλπ.), και στρωμάτων (ως προς το υλικό, τα ελατήρια και την ανατομικότητα) που προσφέρονται σήμερα.

Τα σεντόνια που επιλέγουμε είναι, επίσης, μια αρκετά σοβαρή υπόθεση, καθώς είναι το πιο ορατό μέρος ενός κρεβατιού. Γι’ αυτό τα ποιοτικά σεντόνια κάνουν τη διαφορά στην οπτική αισθητική και στο επίπεδο άνεσης του χώρου. Συγκεκριμένα, τα βαμβακερά σεντόνια είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για καθημερινή χρήση, γιατί είναι ανθεκτικά, πιο υγιεινά, καθώς “αναπνέουν” καλύτερα, και κατάλληλα για όλες τις εποχές. Εναλλακτικά, επιλέγονται λινά ή μεταξωτά ανάλογα με την αισθητική του ξενοδοχείου, και φυσικά το budget του.

Το δωμάτιο πρέπει να είναι ευρύχωρο και να προκαλεί ηρεμία σε όποιον βρίσκεται σε αυτό. Η σημαντική δουλειά, επομένως, είναι η απόρριψη των περιττών υλικών, υφασμάτων κλπ., ώστε ο χώρος να φαίνεται μεγαλύτερος και χαλαρός. Οι επισκέπτες, άλλωστε, δεν θέλουν να νιώθουν πιεσμένοι σε έναν χώρο, αλλά αντιθέτως, θέλουν να χαλαρώσουν και…

…να αισθάνονται μοναδικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου!

Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα στο αφιέρωμα
“ΣΤΡΩΜΑΤΑ-ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ-ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ-ΥΦΑΣΜΑΤΑ ”
του Hotel Design Magazine and Guide Spring 2019!