Η Τέχνη στο Hotel Design

Σε ένα ξενοδοχείο, η τέχνη δεν είναι ποτέ κάτι που αντιλαμβάνεσαι. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, τα έργα τέχνης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη, ενισχύοντας όχι μόνο το design, αλλά και ολόκληρη την εικόνα του ξενοδοχειακού brand.

Το design, τα έργα τέχνης και η αρχιτεκτονική είναι συνδεδεμένα με ένα μοναδικό τρόπο, έχοντας μια δυναμική σχέση μεταξύ τους, που καταλήγει σε μία ολοκλήρωση. Για να επιτευχθεί αυτή η ολοκλήρωση, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, σύμβουλοι φωτισμού και επιμελητές τέχνης πρέπει να συνεργαστούν. Ειδάλλως, η τέχνη είναι μία απλή προσθήκη και όχι μέρος του design.

Η Τέχνη ως εμπειρία φιλοξενίας

Η τέχνη αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής, προωθεί τη θετική αλλαγή, κινητοποιεί την κοινότητα, προσφέρει πληροφορίες και πυροδοτεί συνομιλίες. Όσον αφορά, όμως, στον τομέα της φιλοξενίας, εκτός από τα παραπάνω, εμπλουτίζει την ταξιδιωτική εμπειρία.

Τα έργα τέχνης είναι σημαντικά για τα ξενοδοχεία, επειδή είναι αυτό που παρατηρούν οι επισκέπτες με το που περνούν την είσοδο του ξενοδοχείου. Τους ελκύουν την προσοχή, ενώ ταυτόχρονα τους κάνουν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Η τέχνη, λοιπόν, αποτελεί μέρος των μοναδικών – και προσεκτικά επιλεγμένων – εμπειριών, που βιώνουν οι επισκέπτες όταν μένουν σε ένα ξενοδοχείο.

Η μοναδική τέχνη – και κυρίως όταν είναι τοπική – προσφέρει μια αξέχαστη ξενοδοχειακή εμπειρία, είτε πρόκειται για ένα μοντέρνο lifestyle hotel, είτε για ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο. Η τοπική τέχνη αποτελεί μία σύνδεση με την ιστορία της περιοχής, ενισχύοντας έτσι την εικόνα του επισκέπτη για τον προορισμό. Τα έργα τέχνης βοηθούν τον επισκέπτη να ξεδιπλώσει μια ιστορία. Μία ιστορία για τον τόπο που επισκέπτεται, αλλά και μία ιστορία που αντανακλά την ταυτότητα του ξενοδοχειακού brand.

Η Τέχνη ευνοεί την επικοινωνία

Η τέχνη εγείρει την περιέργεια των ανθρώπων και ρίχνει τα εμπόδια στην επικοινωνία, καθώς στέκεται αφορμή συζήτησης μεταξύ των επισκεπτών και του προσωπικού, αλλά και των επισκεπτών μεταξύ τους. Οι ερωτήσεις σχετικά με ένα έργο τέχνης ή έναν καλλιτέχνη, κάνουν τους συνομιλητές να αισθάνονται πιο άνετα, καθώς έχουν κάτι κοινό: Εκτιμούν το ίδιο πράγμα!

Ξενοδοχεία που πρωταγωνιστεί η Τέχνη

Τα έργα τέχνης στο Hotel Design – αν και δεν αποτελούν κάτι καινούργιο – σήμερα αποκτούν νέο νόημα και γίνονται κομμάτι ενός νέου είδους ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Στο τεύχος 20 του Hotel Design Magazine παρουσιάσαμε επιτυχημένα παραδείγματα ξενοδοχείων, που όχι απλά φιλοξενούν έργα τέχνης στις Gallery τους αλλά ενσωμάτωσαν την τέχνη στο design τους, προσφέροντας μια φιλοξενία άκρως καλλιτεχνική. Σε αυτά τα ξενοδοχεία η Τέχνη δεν είναι απλώς διακόσμηση, αλλά είναι φιλοσοφία και στάση ζωής.

Δείτε τις παρουσιάσεις:

Art Hotel, Σαντορίνη

21c Museum Hotels

  1. Louisville, Kentucky
  2. Bentonville, Arkansas
  3. Oklahoma City, Oklahoma
  4. Cincinnati, Ohio
  5. Lexington, Kentucky
  6. Durham, North Carolina
  7.  Nashville, Tennessee

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide No 20 (διαβάστε το!)