Το πρώτο 21c Museum Hotel και  …τα επόμενα 7!

Τα έργα τέχνης στο Hotel Design – αν και δεν αποτελούν κάτι καινούργιο – σήμερα αποκτούν νέο νόημα και γίνονται κομμάτι ενός νέου είδους ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης στο Hotel Design είναι η αλυσίδα ξενοδοχείων 21c Museum Hotels, που αποτελείται από ξενοδοχεία, που αποτελούν ταυτόχρονα boutique ξενοδοχεία και μουσεία σύγχρονης τέχνης.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, η εμπειρία των 21c Museum Hotels συνδυάζει άψογα την τέχνη και τη φιλοξενία, δημιουργώντας ένα νέο είδος ταξιδιωτικής και πολιτιστικής εμπειρίας, που συνδέεται με την τοπική κοινότητα.

Ιστορικά κτίρια στο κέντρο πόλεων μεταμορφώνονται σε κέντρα πολιτισμού και σε χώρους όπου η φιλοξενία και η τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Το 21c Museum Hotels ιδρύθηκαν από τους συντηρητές και συλλέκτες σύγχρονης τέχνης Laura Lee Brown και Steve Wilson. Με την πεποίθηση ότι η τέχνη μπορεί να είναι ένα ζωτικό μέρος της καθημερινής ζωής και μια σπίθα για να γεννηθούν νέες ιδέες, δημιούργησαν το πρώτο 21c Museum Hotel στη Louisville.

Στόχος ήταν να διατηρήσουν και να αναζωογονήσουν την πόλη, δημιουργώντας ένα κέντρο για τον πολιτισμό, την κοινότητα, την αυθεντική φιλοξενία και την καλλιτεχνική έκφραση.

Παρόλο που ποτέ δεν ήταν η πρόθεσή τους να ανοίξουν περισσότερα από ένα 21c Museum Hotel, το όραμα του ζευγαριού ενέπνευσε άλλους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φέρουν το μοναδικό μείγμα πολιτισμών και φιλοξενίας στις κοινότητές τους.

Σήμερα, το 21c διαχειρίζεται 7 ξενοδοχεία συνολικά και ετοιμάζει και το 8ο στο Kansas City (Missouri).

Δείτε τις παρουσιάσεις:

 

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide No 20 (διαβάστε το!)