O κορυφαίος hotel designer Α. Αγγελόπουλος στους εισηγητές του Hotel Design Masterclass

portraitΓια τη δημιουργία κερδοφόρων ξενοδοχείων υψηλής αισθητικής θα μιλήσει ο κορυφαίος Έλληνας hotel designer κ. Άγγελος Αγγελόπουλος στο προσεχές Hotel Design Masterclass. Μέσα από παραδείγματα ξενοδοχείων που σχεδίασε θα παρουσιάσει τρόπους για τη δημιουργία ελκυστικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που προσφέρουν μιαν ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στους πελάτες τους και εξασφαλίζουν εκτεταμένη δωρεάν δημοσιότητα εξαιτίας της ιδιαίτερης αισθητικής τους.Το σεμινάριο αυτό που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων θα πραγματοποιηθεί την 17ηΜαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο AIROTEL Stratos Vassilikos στην Αθήνα.

Ο κ. Αγγελόπουλος είναι ο designer που έφερε το concept των boutique hotels στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας το πρώτο ξενοδοχείο του είδους με τη δημιουργία του Andromeda Athens. Με σπουδές κινηματογράφου και θεάτρου και εξειδίκευση στην σκηνογραφία και ενδυματολογία, εργάζεται ως interior designer από το 1989. Έχει σχεδιάσει πάνω από 40 ξενοδοχεία, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι boutique hotels, καθώς επίσης ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα, clubs, café, εστιατόρια, καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους, επαγγελματικούς χώρους γραφείων κλπ. τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως λ.χ. στην Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη, την Νέα Υόρκη και τελευταία στην Φλόριντα και το New Jersey. Ο σχεδιασμός των έργων περιλαμβάνει τις όψεις των κτιρίων, την εσωτερική διαρρύθμιση, την επιλογή των επίπλων και του εξοπλισμού, των σχεδιασμό επίπλων, φωτιστικών και υφασμάτων, την αρχιτεκτονική τοπίου και την μελέτη φωτισμού.

O Άγγελος Αγγελόπουλος συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία 11 χρόνια ανάμεσα στους καλύτερους designers του κόσμου από τον οίκο Andrew Martin στην πολυτελή έκδοση διεθνούς κύρους Interior Design Review, που θεωρείται η βίβλος του interior design. Μεταξύ των πλέον διακριθέντων έργων του κ. Αγγελόπουλου συγκαταλέγεται το ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia του Ομίλου Louis, το οποίο συμπεριελήφθη στο Condé Nast Traveller ως ένα από τα 30 καλύτερα σχεδιασμένα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Άλλες σημαντικές συνεργασίες περιλαμβάνουν τη σύμπραξημε τον Όμιλο Grecotel για τη διαμόρφωση ξενοδοχείων στην Κρήτη, την Κέρκυρα και την Αθήνα όπως επίσης τη σχεδίαση και διακόσμηση μιας σειράς αστικών και resort ξενοδοχείων συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων του Blue Palace στην Κρήτη, του Saint George Lycabettus  στην Αθήνα, του Cavo Tagoo και του Belvedere στη Μύκονο, του Meridien Limassol στην Κύπρο, του Vedema Resort στη Σαντορίνη, του Lindian Village στη Ρόδο, του Primarolia και του Maison Grecque στην Πάτρα, της Περαντζάδας στην Ιθάκη, του Hotel Du Lac στα Ιωάννινα, του Art Hotel Mainalon στη Βυτίνα Αρκαδίας καθώς και του Salvator στην Πάργα. Είναι σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός του Myconian Imperial στη Μύκονο και του Nissaki Beach στην Κέρκυρα.

Bραβεύθηκε σαν διακοσμητής της χρονιάς για το έτος 2004 από τον όμιλο Antenna. Το 2010 οι εκδόσεις Taschen συμπεριέλαβαν μία από τις δουλειές του στην έκδοση INTERIORS NOW VOL.1 και την επέλεξαν ως εξώφυλλο του βιβλίου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί συχνά στον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως στο ιαπωνικό CASA BRUTUS, το Γαλλικό MARIE CLAIRE, την αμερικανική έκδοση της Vogue, το ιταλικό AD καθώς και σε διεθνείς εκδόσεις και λευκώματα, όπως στο «World’s Coolest Hotel Rooms» και στα«Luxury Hotel Guides».

Το Hotel Design Masterclass είναι ένα άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων. Οι ιδιαίτερα έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου θα αναλύσουν για πρώτη φορά όλες τις πτυχές που ορίζουν την αισθητική ενός ξενοδοχείου– όπως λ.χ. την αρχιτεκτονική, το interior design, τη φωτογράφηση και το branding – αλλά και τους τρόπους αξιοποίησής της για την αύξηση των εσόδων μέσω του κατάλληλου μάρκετινγκ.

Το Hotel Design Masterclass συνδιοργανώνεται από το TravelDailyNews και τον Δρα. Δημήτρη Κούτουλα και εντάσσεται στην επιτυχημένη σειρά ξενοδοχειακών σεμιναρίων «The TravelDailyNews Masterclass Series». Θα πραγματοποιηθεί στις 17Μαρτίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Airotel Stratos Vassilikos). Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στο σεμινάριο παρατίθενται ΕΔΩ