- 30 Χρόνια SYNEDRIO Magazine!
- 10 απλές πρακτικές για βιώσιμα ξενοδοχεία
- Ασφάλεια τροφίμων: Απλοί τρόποι βελτίωσης της ασφάλειας στην επαγγελματική κουζίνα
- Το «Twinn Downtown Piraeus» ξεκίνησε τη λειτουργία του
- Το Civitel Attik εγκαινιάζει ολοκαίνουργια δωμάτια και απογειώνει την εμπειρία των επισκεπτών του
BAR: Πως διαμορφώνεται η ατμόσφαιρα ανάλογα το είδος του μπαρ
ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟ BAR
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Απλή και Ανεπιτήδευτη διακόσμηση.
Πελατολόγιο: Tακτικοί θαμώνες, συνήθως μένουν στην περιοχή.
COCKTAIL BAR
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Εκλεπτυσμένη, κομψή και, μερικές φορές, εκκεντρική. Σύγχρονη ή κλασική, με έμφαση στα cocktails.
Πελατολόγιο: Αυτοί που ενδιαφέρονται για υψηλής ποιότητας, δημιουργικά cocktails και προτιμούν προσεγμένα μαγαζιά, υψηλής αισθητικής.
PUB
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Φιλόξενη, παραδοσιακή και άνετη ατμόσφαιρα. Συχνά, έχει ρουστίκ αισθητική με ξύλινα έπιπλα, ζεστό φωτισμό και vintage διακοσμητικά στοιχεία.
Πελατολόγιο: Μείξη από κατοίκους και περαστικούς, που θέλουν ένα “χαλαρό” ποτό.
SPORTS BAR
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Ζωηρό περιβάλλον, έμφαση στην παρακολούθηση αγώνων. Αναμνηστικά από τον αθλητικό χώρο, μεγάλες οθόνες.
Πελατολόγιο: Φίλαθλοι, συχνά ενθουσιώδεις και αφοσιωμένοι κατά τη διάρκεια των αγώνων.
WINE BAR
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Κομψή, κοσμοπολίτικη και συχνά χαλαρωτική. Συνήθως, έχει ράφια με κρασιά, ήπιο φωτισμό και προσεγμένα έπιπλα. Φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα είναι κυρίαρχα στην εσωτερική διακόσμηση.
Πελατολόγιο: Λάτρεις του κρασιού.
BREW PUB
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Ζωντανή και φιλική, με έμφαση στις μπύρες ακόμη και στη διακόσμηση.
Πελατολόγιο: Λάτρεις της μπύρας, που συνήθως ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν διαφορετικές μπύρες.
KARAOKE BAR
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Διασκεδαστική, διαδραστική και ζωντανή. Έχει σκηνή για καραόκε και, συνήθως, έντονο φωτισμό.
Πελατολόγιο: Παρέες και γενικότερα πελάτες, που απολαμβάνουν το τραγούδι.
TIKI BAR
Ατμόσφαιρα / Διακόσμηση: Τροπική, εξωτική και συχνά χαλαρή. Έπιπλα από μπαμπού και διακοσμητικά στοιχεία με θέμα “εξωτικό νησί”.
Πελατολόγιο: Αυτοί που ψάχνουν για μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με τροπικά cocktails, όπως είναι το Mai Tai και το Zombie.
Άρθρο από το τεύχος Νo12 του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine /
Ένθετη έκδοση στο τεύχος No34 του Hotel Design Magazine and Guide
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2024