Το Urban Hive Milano ανοίγει την πόρτα του, φέρνοντας τον τέλειο συνδυασμό Business & Διασκέδασης στην καρδιά του Μιλάνου

Μια νέα ιδέα city-hotel: Το ιταλικό στούντιο αρχιτεκτονικής Vudafieri-Saverino Partners δημιούργησε ένα σημείο αναφοράς για ταξιδιώτες και έναν χώρο μικτής χρήσης για την πόλη, μεταφέροντας την έννοια του αστικού ξενοδοχείου σε άλλο επίπεδο.

Ένα νέο σπίτι μακριά από το σπίτι. Η εξέλιξη του κλάδου της φιλοξενίας έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται τα ξενοδοχεία. Ως αποτέλεσμα, τα σημερινά ξενοδοχεία είναι υβριδικά, χώροι μικτής χρήσης που προσφέρουν εμπειρίες και άνετα μέρη που σας κάνουν να νιώθετε σα στο σπίτι. Μέρη που γίνονται ένα με την πόλη και καλύπτουν νέες ανάγκες, προσφέροντας τον καλύτερο συνδυασμό επιχειρήσεις, χώροι συνεργασίας, αναψυχή, γυμναστική και χαλάρωση.

Το Urban Hive Milano προσφέρει όλα αυτά και πολλά περισσότερα. Βρίσκεται στην καρδιά της μποέμικης περιοχής Brera, ο εκλεκτικός αλλά λειτουργικός σχεδιασμός του αντικατοπτρίζει τέλεια τον δυναμισμό, την τέχνη και την κουλτούρα του Μιλάνου και τα trendy vibes, καθιστώντας αυτό το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων τον τέλειο κοσμοπολίτικο προορισμό για τους διεθνείς ταξιδιώτες.

Το έργο ανατέθηκε στη Vudafieri-Saverino Partners, διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο με γραφεία στο Μιλάνο και τη Σαγκάη. Ξεκινώντας από το ιστορικό ξενοδοχείο Carlyle Brera, το concept Urban Hive, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα 97 δωμάτια και σουίτες —εκτεινόμενα σε 7 ορόφους— έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως.

Η ιδέα του Tiziano Vudafieri και του Claudio Saverino έχει δώσει ζωή σε ένα φιλόξενο, άτυπο τόπο γεμάτο χαρακτήρα και χρώμα, όπου στοιχεία του παρελθόντος του Μιλάνου συνυπάρχουν με το μοντέρνο του πνεύμα. Οι επιλογές για τους εσωτερικούς χώρους και την απαλή διακόσμηση προσθέτουν ένα σύγχρονο παραδοσιακό μιλανέζικο σχέδιο, που υπαινίσσεται τη διαχρονική κομψότητα των μεταπολεμικών μαέστρων και οι θρύλοι και τα σύμβολα της πόλης, από τη Madonnina μέχρι το Bar Basso (το πρώτο μπαρ στην ιστορία Μιλάνο για να εισαγάγει το «απεριτίφ» στους καθημερινούς ανθρώπους).

Η ιδέα ενός ξενοδοχείου ως τόπου συνάντησης ανθρώπων και κοινωνικών συναναστροφών ήταν εμπνευσμένη από το Brera τα καλλιτεχνικά και αντισυμβατικά vibes της περιοχής. Άλλωστε, αυτή η περιοχή είναι όπου καλλιτέχνες και συγγραφείς μαζεύονται. Και είναι το σπίτι της Pinacoteca και των αριστουργημάτων της, γκαλερί τέχνης, ατελιέ, καφέ και εστιατόρια, πολιτιστικούς συλλόγους, κινηματογράφους και θέατρα. Ως αποτέλεσμα, η Αστική Κυψέλη είχε συλληφθεί ως ένας δυναμικός αλλά οικείος κοινωνικός κόμβος. Ένα μέρος που υποδέχεται επισκέπτες και περαστικούς χάρη στις υπηρεσίες του που είναι ανοιχτές στο κοινό.

Άνετοι, πολύχρωμοι καναπέδες, ανοιχτόχρωμο δρύινο δάπεδο, απαλά φώτα, ξύλινες βιβλιοθήκες, ποπ στοιχεία τέχνης, μοτίβα και εικονογραφήσεις δημιουργούν μια κομψή αλλά χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο ισόγειο. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι διαθέτουν μια εντυπωσιακή απόχρωση του μπλε παγωνιού. Το λόμπι
έχει μετατραπεί σε έναν φιλόξενο χώρο όπου μπορούν να συναντηθούν επισκέπτες και ντόπιοι  για ένα κοκτέιλ ή καφέ στο μπαρ. Το αποκορύφωμα του μπαρ είναι ο ημικυκλικός πάγκος καρυδιάς Canaletto με μαρμάρινο πάγκο, ορειχάλκινα φινιρίσματα και μοτίβα σε την ίδια απόχρωση με τους τοίχους. Επιπλέον, το λόμπι περιλαμβάνει lounge bar και χώρους για εκδηλώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η υποδοχή δεν είναι πλέον ο πυρήνας του λόμπι, αλλά παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του.

Τα 97 δωμάτια και οι σουίτες πέρασαν από μια εντυπωσιακή και καλά μελετημένη αναμόρφωση για να δημιουργηθεί μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Οι αρχιτέκτονες έχουν επιλέξει προσεκτικά τρεις παλέτες – ροζ τερακότα, πράσινο της μέντας και γαλάζιο – που εναλλάσσονται στους ορόφους που στεγάζουν τα δωμάτια.