Συνέντευξη με τον Βησσαρίωνα Παρθένη, Σεφ του Εστιατορίου Εντελαμεζέν

Ο Σεφ Βησσαρίωνας Παρθένης μας μιλάει για το νέο του εστιατόριο, τις τάσεις στην εστίαση και τις προκλήσεις που έχει φέρει η πανδημία στο χώρο.

  1. Τι είδους κουζίνα σερβίρει το Εστιατόριο “Εντελαμεζέν; Ποιό είναι το καλύτερο πιάτο σας;
  • Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Μεζεδοπωλείο με δημιουργικές προτάσεις. Attraction: χοιρινό σούβλα και κοτόπουλο του Χρησιανού.
  1. Πώς θεωρείτε ότι η πανδημία επηρέασε το Εστιατόριό σας;
  • Η επισκεψιμότητα εξακολουθεί να παραμένει μειωμένη, ειδικότερα στον εσωτερικό χώρο, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μη εμβολιασμένων πελατών.
  1. Ποιος ανέλαβε το interior design του εστιατορίου σας; Ποιος ηταν ο στόχος του interior design;
  • Το ανέλαβα εγώ προσωπικά. Ο στόχος είναι να ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος για τους παλιούς και να προσφέρει εικόνες από μια άλλη εποχή στους νέους.
  1. Έχετε προηγούμενη εργασιακή εμπειρία στην εστίαση;
  • 25 χρόνια στην κατσαρόλα. Μέγιστη ευχαρίστηση για εμένα η ικανοποίηση των πελατών, ως επακόλουθο της μαγειρικής μου τέχνης που την εκφράζω με μεγάλο πάθος και αγάπη.
  1. Ποια θα λέγατε ότι ειναι τα πιο σημαντικά στοιχεία στη διαχείριση ενός εστιατορίου;
  • Μειωμένη απώλεια πρώτων υλών και φαγητών, διαχείριση του προσωπικού και όλα αυτά χωρίς οικονομία στην ποιότητα.
  1. Σε επίπεδο φιλοσοφίας, τι σας κάνει ξεχωριστούς; Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό σας σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές σας;
  • Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε πιάτα που ξυπνούν αναμνήσεις. Θέλουμε να βλέπουμε στο πρόσωπο του πελάτη που γευματίζει την ευχαρίστηση που πηγάζει από μια σκέψη-ανάμνηση από τα παιδικά του χρόνια.

       

  1. Ποιες τάσεις βλέπετε στον κλάδο σας και πώς επηρεάζουν την επιχείρησή σας το 2022;
  • Αλλάζει η νοοτροπία του πελάτη, με την τάση να μην επιδιώκει πλέον συνωστισμό. Έχουμε δημιουργήσει 10 πριβέ χώρους – τραπεζαρίες για ασφάλεια και ιδιωτικότητα (covid free).
  1. Τι είδους τεχνολογία χρησιμοποιείτε τελευταία; Και γιατί;
  • Χρησιμοποιούμε την τελευταία τεχνολογία της RATIONAL, η οποία μας προσφέρει ποιοτική προετοιμασία και κατά την διάρκεια του à la carte, γρήγορα και ζουμερά ψητά στη σχάρα και όλα αυτά σ’ ένα χώρο λιγότερο από 1 τ.μ.
  1. Χρησιμοποιείτε συνδεσιμότητα στην κουζίνα σας;
  • Ο φούρνος της RATIONAL είναι συνδεδεμένος στο internet και χρησιμοποιούμε τη δικτύωση ConnectedCooking για software updates.
  1. Εάν ναι, ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το Connected cooking;
  • Για εστιατόρια- μεζεδοπωλεία όπως το δικό μου η χρήση της συνδεσιμότητας είναι περιορισμένη. Σημαντικό κομμάτι είναι η απομακρυσμένη λειτουργία για την επιχείρηση, κατά την διάρκεια της νύχτας, όπως επίσης και τα μηνύματα για σφάλματα του μηχανήματος. Μελλοντικά, επίσης, θα ήταν καλό να έχουμε μηνύματα σε περιπτώσεις λάθους μαγειρικής λειτουργίας από τον χρήστη.

Images Copyright: Vissaron Parthenis