Θα μένατε ποτέ σε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία;

Δείτε τα 5 πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τις διακοπές.
Καθένα από αυτά έχει δημιουργηθεί για περιπετειώδεις ταξιδιώτες και υπόσχονται μια αξέχαστη διαμονή, εκεί που πραγματικότητα έχει ήδη ξεπεράσει τη φαντασία.

1. Ξενοδοχείο Arctic (Γροιλανδία) 

Χτισμένο στην άκρη του φιόρδ Ilulissat, είναι ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, προστατεύεται από την UNESCO και αποτελεί το ιδανικό σημείο για εκδρομές σε ένα από τα πλέον ακραία σημεία του κόσμου. Οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν τον παγετώνα Sermeq Kujalleq καθώς μετακινείται προς τη θάλασσα ή να δουν τις φάλαινες να κολυμπούν στο κοντινό φιόρδ.

2Skylodge Adventure Suites (Περού)

Διαμονή στην άκρη ενός ψηλού βράχου στο Περού, μέσα σε γυάλινους “λοβούς” είναι από μόνη της μια ξενοδοχειακή εμπειρία. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει αναρρίχηση, πεζοπορία και στο τέλος να θαυμάσει την υπέροχη θέα από το κατάλυμα προς το βραχώδες τοπίο των Άνδεων, παρατηρώντας τους γύπες και τους αετούς.

3. Atelier sul mare, Ιταλία

Το Atelier sul mare είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη, ενώ κάθε δωμάτιο είναι σχεδιασμένο από έναν διαφορετικό καλλιτέχνη. Το δωμάτιο του Προφήτη, για παράδειγμα, είναι αφιερωμένο στον Πιερ Πάολο Παζολίνι και στο δωμάτιο των Πύργων, η οροφή ανοίγει μια μανιβέλα επιτρέποντας στον επισκέπτη να κοιμηθεί κάτω από τον ουρανό.

4. King Pacific Lodge, Καναδάς

Ενα πλωτό ξενοδοχείο με 17 δωμάτια, στο οποίο φτάνει κανείς από το Βανκούβερ έπειτα από 2,5 ώρες πτήσης με υδροπλάνο. Και είναι μόνο η αρχή μιας μοναδικής απόλαυσης.

5. Magic Mountain, Χιλή

Αρχικά ήταν ένα μέρος αποκλειστικά για τους φίλους, οι οποίοι απολάμβαναν το κυνήγι και το ψάρεμα στο καταφύγιο Χούλιο Χούλιο (το όνομα είναι από ένα αγαπημένο βιβλίο των ιδιοκτητών). Τώρα, όμως, το Magic Mountain Hotel φιλοξενεί όποιον έχει διάθεση να κοιμηθεί κάτω από έναν καταρράκτη. Λεπτομέρεια: τα δωμάτια έχουν τα ονόματα των φυτών και των ζώων του πάρκου. Η «Ρανίτα ντε Ντάρβιν», για παράδειγμα, είναι μια μικρή αράχνη που απειλείται με εξαφάνιση και «Λαχουέν» είναι ένα φυτό που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς για ιατρικούς σκοπούς.

 

Πηγή: www.morpho.gr