Η W Hotels αποκαλύπτει μια τολμηρή δυαδικότητα στην ιστορική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με το ντεμπούτο της W Budapest

Η W Hotels Worldwide ανακοινώνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της W Budapest, σηματοδοτώντας το πρώτο άνοιγμα της μάρκας στην Ουγγαρία. Στεγασμένο στο ιστορικό παλάτι Drechsler, στο παρελθόν το Ινστιτούτο Μπαλέτου, το W Budapest πρόκειται να γίνει ένας εξελικτικός παλμός της πόλης με οραματικό design, εκλεκτική γαστρονομία και ένα κοινωνικό πνεύμα που προέρχεται από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα.

Το W Budapest βρίσκεται στη λεωφόρο Andrássy, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και στον πιο πολυτελή εμπορικό δρόμο της πόλης, και διαθέτει 151 κομψά δωμάτια και σουίτες, καθώς και τρεις πρωτοποριακές ιδέες για φαγητό, όλα επηρεασμένα από την πλούσια ιστορία, τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία της Βουδαπέστης.

Μετά τα εγκαίνια του W Rome το 2021, το W Budapest παρουσιάζει την εξελιγμένη κατεύθυνση των W Hotels, προσφέροντας απίστευτο design σε ένα υπερυψωμένο και εκλεπτυσμένο αλλά παιχνιδιάρικο περιβάλλον που συνδέει εγγενώς την επόμενη γενιά ταξιδιωτών πολυτελείας με την τοποθεσία.

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων Bowler James Brindley (Λονδίνο) και Bánáti + Hartvig (Ουγγαρία) έχουν αποκαταστήσει προσεκτικά και επανασχεδιάσει το Drechsler Palace, αντλώντας έμπνευση από την πλούσια πολιτιστική του ιστορία και τις πολλαπλές ταυτότητες ως καφέ, κοινωνικό κέντρο και Ουγγρική Κρατική Ακαδημία Μπαλέτου, για να δημιουργήσουν συναρπαστικές αφηγήσεις σχεδιασμού. Παράλληλα με την ιστορία του παλατιού, το ξενοδοχείο έχει μια ιστορία σχεδιασμού «δεύτερου δέρματος» που συνδυάζει τις δύο πλευρές της πόλης, τη Βούδα και την Πέστη, με μια παιχνιδιάρικη αντιπαράθεση. Από την απαλή επίστρωση έως τη χρήση μεταλλικών δικτύων για τη δημιουργία προοπτικής σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου, η σχεδιαστική ιδέα έχει δημιουργήσει χώρους που αποκαλύπτουν νέα βάθη κάθε φορά που βιώνονται.

Περαιτέρω έμπνευση έχει προέλθει από τη μεγάλη γαλλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική σε όλη την πόλη, οδηγώντας σε έναν πνευματώδη εκσυγχρονισμό με χρωματικές παλέτες πράσινου, κοραλί και βαθύ μπλε και σε συνδυασμό με σύγχρονα πλακάκια εμπνευσμένα από το Zsolnay, στοιχεία βιτρό και φωτιστικά εμπνευσμένα από κοσμήματα. Η ζωντανή και εκλεκτική πολιτιστική σκηνή της Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης αγάπης της πόλης για το σκάκι και η βαθιά ριζωμένη σύνδεση με το μπαλέτο, είναι επίσης ορατή σε όλο το νέο ξενοδοχείο. Τα διακριτικά νεύματα και στα δύο εκφράζονται με τη μορφή ειδικών λαμπτήρων σκακιού και μονόχρωμου μαρμάρου δαπέδου με πλακάκια ή απαλές ροζ αποχρώσεις, καμπύλες γραμμές και φωτισμό εμπνευσμένο από τη χαριτωμένη ρευστότητα της φόρμας χορού. Oι Harry Houdini και Zsa Zsa Gabor, έχουν πυροδοτήσει ένα δημιουργικό όραμα για την εσωτερική ιδέα, που εκφράζεται χρησιμοποιώντας καθρέφτες για τη δημιουργία οπτικών ψευδαισθήσεων και νοσταλγικών πινελιών της γοητείας του Χόλιγουντ.

Οι αλληλένδετες σχεδιαστικές αφηγήσεις είναι παρούσες στα 151 ξεχωριστά δωμάτια του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένων 45 σουιτών. Το μοναδικό ξύλινο ύφος του πέμπτου ορόφου είναι σύμφωνο με το αρχικό σχέδιο της οροφής του Παλατιού που έχει αποκατασταθεί, ενώ η σύνδεση του ξενοδοχείου με το μπαλέτο αντικατοπτρίζεται στην ολόμαυρη σουίτα Extreme WOW και την ολόλευκη σουίτα WOW – φόρος τιμής στο διάσημο μπαλέτο Λίμνη των κύκνων.