Η Masquespacio σχεδιάζει ένα παράλληλο σύμπαν σε ένα bakehouse / espresso bar της MO

Το πρώτο σημείο που είχε τονιστεί κατά τις αρχικές συνομιλίες ήταν ότι το κύριο αξιοθέατο από την MO θα ήταν τα αρτοσκευάσματα, τα οποία θα παρουσιάζονται στο χώρο ως κοσμήματα με αυθεντικά υλικά και συνεχώς νέες γεύσεις. Για το λόγο αυτό, η Masquespacio άρχισε να αναπτύσσει μια έννοια βασισμένη στο νερό που δημιουργεί μαγεία και ζωή, αλλά είναι επίσης η βάση οποιουδήποτε αρτοποιείου. Ταυτόχρονα το νερό είναι στοιχείο που μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να αλλάξει τις απόψεις μας, που είναι το τέλειο σημείο αντιστοίχισης με τη φιλοσοφία της MO να κάνει τα πράγματα διαφορετικά.

Ο χώρος χωρίστηκε σε 3 διαφορετικά μέρη που το καθένα παρουσιάζει μια φάση στη διαδικασία παρασκευής αρτοσκευασμάτων και καφέ με κύριο συστατικό το νερό. Έχουμε πρώτα την «υγρή κατάσταση», όπου η ζύμη ανακατεύεται με νερό και που κάνει το σημείο σύνδεσης όλων των διαφορετικών περιοχών του εσωτερικού του MO.Η Masquespacio σχεδιάζει ένα παράλληλο σύμπαν σε αυτό το bakehouse / espresso bar.

Η Masquespacio παρουσιάζει το πρώτο έργο που σχεδίασε για την MO, το bakehouse / espresso bar Khobar στη Σαουδική Αραβία.

Όταν ο Omar και ο Asim, από το RightGrain, επικοινώνησαν με τη Masquespacio για πρώτη φορά αμέσως ξεκαθάρισαν ότι έψαχναν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά και να δημιουργήσουν ένα έργο που θα ξεχώριζε από το προϊόν και την επικοινωνία, μέχρι την εσωτερική διακόσμηση
που αντιπροσωπεύει την έννοια του έργου, μια ιδιαίτερα ελκυστική επωνυμία και αναβαθμίζοντας τη συνολική εμπειρία.

Στη ζώνη του μπαρ αναδημιουργείται ένας τεράστιος καταρράκτης που κάνει ξεκάθαρο κεντρικό σημείο του χώρου το μπαρ με τα νόστιμα προϊόντα του προς πώληση. Ο καταρράκτης δημιουργήθηκε με αμμοβολή σε κάθε σωλήνα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις.

Όσον αφορά τα έπιπλα, κάθε αντικείμενο έχει προσαρμοστεί και είναι σχεδιασμένο για το έργο, προσφέροντας διαφορετικές επιλογές καθισμάτων και δημιουργούν διαφορετικές εμπειρίες για τους επισκέπτες από το χαμηλό σαλόνι και τα κοινόχρηστα τραπέζια μέχρι τα ψηλά σκαμπό και ημι-ιδιωτικό καθιστικό. Έχει επιλεγεί μια γκρι και λευκή χρωματική παλέτα με μεταλλικά φινιρίσματα για τα τραπέζια και τα υφάσματα για τη δημιουργία αντανακλάσεων που δημιουργούν την παραμόρφωση που θα μπορούσε να κάνει το νερό.

Από την άλλη, ο φωτισμός ενσωματώνει πλήρως ελεγχόμενο RGB-φωτισμός για να ρυθμίσει τις διαθέσεις που θα μπορούσαν να μετατρέψουν το χώρο σε μια διαφορετική πραγματικότητα, έχοντας τη δυνατότητα να αντιπροσωπεύει ένα παράλληλο σύμπαν μέσα σε ένα χώρο, σε καμπάνιες, δεσμεύσεις ή συνομιλίες, που επεκτείνεται επίσης από τις αντανακλάσεις του χώρου σε χρωμιωμένα υφάσματα, πίνακες και σφαίρες δημιουργώντας ένα άλλο επίπεδο οπτικής σύντηξης.