Η Apple Leisure Group αναλαμβάνει τη διαχείριση 3 ξενοδοχείων στην Ελλάδα (σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο)

  • Είναι τα πρώτα τρία ευρωπαϊκά της ξενοδοχεία εκτός Ισπανίας και βρίσκονται στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, διαθέτοντας συνολικά 845 δωμάτια.
  • Η εταιρεία διαχειρίζεται ήδη 19 ξενοδοχεία στην Ισπανία.

Η Apple Leisure Group ® (ALG), ο αμερικανικός όμιλος με την ηγετική θέση στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό στερέωμα, επεκτείνει την ευρωπαϊκή του παρουσία και πέρα από την Ισπανία, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP), κορυφαίου ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη. Με αυτή τη συμφωνία, η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, η οποία από το 2019 έχει ενσωματώσει 19 ξενοδοχεία στην Ισπανία, τα οποία εκτείνονται στις Βαλεαρίδες και στα Κανάρια νησιά.

Τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, θα διευθύνονται από την AMResorts ®, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG και βρίσκονται σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες. Διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο.

Dreams Crete

Το νέο, πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια σε μια εξαιρετική τοποθεσία στην παραλία του Μάλεμε. Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, που θα ανήκει επίσης στην κατηγορία των πέντε αστέρων, θα ονομάζεται Dreams Corcyra και θα προσφέρει 327 δωμάτια. Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Τα τρία ξενοδοχεία, τα οποία η HIP θα ανακαινίσει προκειμένου να ανταποκρίνονται στο επίπεδο και τις παροχές της AMResorts, θα λειτουργήσουν υπό τις νέες επωνυμίες τους το καλοκαίρι του 2022. Τα ξενοδοχεία Dreams θα προσφέρουν το αποκλειστικό ξενοδοχειακό πακέτο ‘Unlimited-Luxury’  της ALG, με απεριόριστη πρόσβαση σε gourmet επιλογές φαγητού και υψηλής ποιότητας ποτά, υπηρεσίες υποδοχής και καθημερινά ανανεούμενο mini-bar, καθώς και το Preferred Club. Το Alua Soul Plagos Beach θα προσφέρει τα πακέτα ‘Adults Only’ και ‘All inclusive’, τα οποία περιλαμβάνουν πρωινό, γέυμα και δείπνο καθώς και ποικιλία από ελληνικά και διεθνή ποτά.

Dreams Corcyra

Ο Javier Águila, Πρόεδρος για την Ευρώπη και Πρόεδρος για την Παγκόσμια Στρατηγική στην Apple Leisure Group δήλωσε: «Η άφιξή μας στην Ελλάδα, έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, σηματοδοτεί την επί μακρόν σχεδιαζόμενη επέκτασή μας πέρα από την Ισπανία και αναδεικνύει τόσο το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για το brand μας, όσο και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας στη σύμπραξη με τέτοιους επενδυτές- οι οποίοι θα παίξουν καίριο ρόλο στη δυναμική της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στα επόμενα χρόνια. Αυτό το ορόσημο, επιβεβαιώνει επίσης την ανθεκτικότητα της εταιρείας μας στο πλαίσιο της πανδημίας του COVID-19»

Σύμφωνα με τον Javier Coll, Πρόεδρο για την Παγκόσμια Επιχειρηματική Ανάπτυξη της ALG  «παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας φέτος, η ευελιξία του επιχειρηματικού μας μοντέλου, σε συνδυασμό με την ισχύ του χαρτοφυλακίου των brand μας, αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της συνεχιζόμενης ανάπτυξής μας στην περιοχή  της Ευρώπης, Μέσης-Ανατολής και Αφρικής και τη βάση της επιτυχίας μας συνολικά».

Με αυτή την προσθήκη η ALG διαθέτει πλέον 22 ξενοδοχεία και 7,205 δωμάτια στην Ευρώπη. Πριν από αυτή τη συμφωνία, η AMResorts διαχειριζόταν ήδη 10 ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της HIP στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και την Fuerteventura στην Ισπανία.