Εστιατόριο Felix: Η ιστορία στο επίκεντρο του design

Το εστιατόριο Felix άνοιξε τις πόρτες του στις 30 Ιανουαρίου 2020. Εγκατεστημένο στο ιστορικό κτίριο Felix Meritis στο Άμστερνταμ, το εστιατόριο δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό. Χτίστηκε το 1788 και ήταν το σπίτι της πολιτιστικής κοινωνίας.

Το Felix Meritis ιδρύθηκε για την προώθηση της πολιτιστικής ανάπτυξης με τη μορφή Μουσικής, Σχεδίου, Φυσικής, Εμπορίου και Λογοτεχνίας. Το ίδιο το κτίριο προοριζόταν να δείξει τα ιδανικά του Διαφωτισμού που υπερασπίστηκε η κοινωνία.

Το i29 είναι υπεύθυνο για την πλήρη εσωτερική διακόσμηση του Felix Meritis, και δημιούργησε έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό που θέτει την ιστορία σε προοπτική.

 

Κάθε δωμάτιο μέσα στο κτίριο αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας του κτηρίου, για να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα. Μαζί σχηματίζουν μια συλλογή από πολύχρωμους χαρακτήρες στον ανανεωμένο οίκο του Διαφωτισμού. Ο σχεδιασμός του εστιατορίου είναι μια ερμηνεία μιας ολλανδικής αίθουσας από τον 18ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ιστορικών χρωμάτων και υφασμάτινων πάνελ που καλύπτουν τους τοίχους, αλλά με διακριτικό σύγχρονο τρόπο.

Το i29 συνεργάστηκε με μια ομάδα συμβούλων για να πραγματοποιήσει την πλήρη ανακαίνιση στο ιστορικό αυτό οικοδόμημα. Για το εστιατόριο, το i29 προσκάλεσε τους σχεδιαστές κλωστοϋφαντουργίας Buro Belén να δημιουργήσουν με τα υφάσματα και τα χρώματα συγκεκριμένα σχέδια και μοτίβα. Ελαφριές εγκαταστάσεις κρέμονται από την οροφή ως μοντέρνος “πολυέλαιος” και συνδέουν το εστιατόριο με τον χώρο υποδοχής για να δημιουργήσουν μια μεγάλη είσοδο στο Felix Meritis.