Διάσημοι ιδιοκτήτες… διάσημα ξενοδοχεία

Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι που επενδύουν στο χώρο της φιλοξενίας και κάνουν επιχειρηματικά άνοιγμα με  – συνήθως – πολυτελή ξενοδοχεία. Σε αυτή τη λίστα, λοιπόν, προσθέστε κι αυτούς.

Palazzo Versace, Αυστραλία/ Ντουμπάι –Donatella Versace

2βερσατσε

Τα Palazzo Versace Hotel της σχεδιάστριας Donatella Versache είναι ακριβώς όπως και οι σειρές ρούχων της, δηλαδή είναι  υπεροπολυτελή ξενοδοχεία. Το ένα βρίσκεται στην Αυστραλία και θεωρείται ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου και το άλλο βρίσκεται στο Ντουμπάι, λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2000 και είναι εξίσου χλιδάτο.

 

Gaia Retreat & Spa, Αυστραλία – Olivia Newton-John

1ολιβια

Η αγαπημένη ηθοποιός του Grease είχε όνειρο να ανοίξει ένα ξενοδοχείο και με το Gaia Retreat & Spa στην περιοχή Μπάιρον Μπέι τα κατάφερε περίφημα. Από το 2005 όταν και άνοιξε, το ξενοδοχείο έχει χαρίσει μέρες χαλάρωσης και ευεξίας σε εκατοντάδες επισκέπτες.

 

Cypress Inn, Καλιφόρνια – Doris Day

ντορισ4

H 92χρονη στάρ του Χόλυγουντ δεν απομακρύνθηκε αρκετά από την περιοχή της και διατηρεί το boutique hotel Cypress Inn στην Καλιφόρνια, ένα ξενοδοχείο που αποπνέει τον αέρα  και τη χλιδή του παλιού Χόλυγουντ.

 

The Brando, Γαλλική Πολυνησία – Marlon Brando

βραντι5

Λέγεται ότι ο Marlon Brando στα γυρίσματα της ταινίας Mutiny on the Bounty όπως πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό ξετρελάθηκε τόσο με τη Γαλλική Πολυνησία που το έβαλε στόχο να αγοράσει εκεί ένα ακίνητο. Τελικά, όχι μόνο αγόρασε σπίτι, αλλά έχτισε και το The Brando Hotel που μοιάζει με τροπική όαση.

 

Palazzo Margherita, Ιταλία – Francis Ford Coppola

3κοπολα

Το ξενοδοχείο – παλάτι του γνωστού σκηνοθέτη βρίσκεται στο χωριό Bernalda, τη γενέτειρα του παππού του και αποτελεί ένα πρότυπο boutique hotel.  Ο Coppola αγόρασε το υπο κατάρρευση παλάτι το 2004 και το έκανε ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία στη Νότια Ιταλία.