Το Ace Hotel Kyoto ανοίγει σε ένα πρώην τηλεφωνικό γραφείο

Μία ρεσεψιόν σε σχήμα ντόνατ από σφυρήλατο χαλκό, μια μεγάλη κλωστοϋφαντουργική πινακίδα με ένα λευκό δοχείο καφέ σε φόντο λουλακί και ευαίσθητα σύννεφα που αιωρούνται σε μια οροφή ξύλου ιαπωνικού τύπου.

Το λόμπι του νέου Ace Hotel Kyoto – το πρώτο ασιατικό ξενοδοχείο της εταιρείας hipster στις ΗΠΑ – δεν είναι μόνο φωτεινό και πολυσύχναστο, ευρύχωρο και πολύχρωμο: είναι επίσης μια ολοκληρωμένη δουλειά σύγχρονης ιαπωνικής δεξιοτεχνίας.

 

Το ξενοδοχείο άνοιξε μετά από αρκετούς μήνες καθυστερήσεων λόγω του ιού στο νέο συγκρότημα Shin-Puh-Kan στην οδό Karasuma του Κιότο. Κυριαρχούμενη από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της Ace Commune Design, καθώς και από τους αρχιτέκτονες Kengo Kuma & Associates, είναι μια τολμηρή νέα προσθήκη στην ξενοδοχειακή σκηνή του Κιότο, όπου οι έννοιες της πολυτέλειας έχουν παραδοσιακά εξομοιωθεί με έναν πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Αντίθετα, το Ace Hotel Kyoto – ασυνήθιστα μεγάλο, με 213 δωμάτια και τρία εστιατόρια – είναι ένα εορταστικό πλέγμα του DNA του Ace και της υψηλής ποιότητας χειροτεχνίας της Ιαπωνίας, παρουσιάζοντας ξεχωριστές δημιουργίες από περίπου 50 καλλιτέχνες.

Η κεντρική σκηνή είναι η ανακαίνιση του Kuma ενός κτηρίου του 1926 από τον Tetsuro Yoshida – ένα σπάνιο μονόλιθο από τούβλα, ψηλές οροφές και αψιδωτά παράθυρα, πρώην στέγη του Κεντρικού Τηλεφωνικού Γραφείου του Κιότο. Ο Kuma πρόσθεσε επίσης ένα νέο κτήριο με γωνιακή πρόσοψη, μια αφηρημένη μοντέρνα λήψη των παραδοσιακών αρχοντικών του Kyoto, κατασκευασμένα από οξειδωμένο σίδερο αναμεμιγμένο με προκατασκευασμένα πάνελ από σκυρόδεμα.