Μοναδικό Hotel design concept no2: Hotel Cycle

design concept

hotelieracademy.gr*

Σε ποιον δεν αρέσει ένα πανέμορφο ξενοδοχείο με ένα όμορφο design concept;

Η απάντηση είναι σίγουρα γνωστή. Όλοι θυμούνται όλα εκείνα τα υπέροχα μέρη στα οποία είχαν μείνει στο παρελθόν. Ωστόσο, τι είναι εκείνο που κάνει αυτα τα ξενοδοχεία να ξεχωρίζουν, και να διαφοροποιούνται, αποτελώντας μια κατηγορία από μόνα τους σε μια πολυπληθή και ανταγωνιστική αγορά, όπως αυτή των ξενοδόχων;

Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε ένα από τα πιο όμορφα hotel design concept που κλέβει την παράσταση, αποδεικνύοντας πώς το σωστό και καλά μελετημένο design κάνει τη διαφορά!

Hotel Cycle- “Εστίαση στις ανάγκες και τις επιθυμίες του επισκέπτη”

Το τόσο στυλάτο  Hotel Cycle στη Χιροσίμα πρόκειται για το κορυφαίο ξενοδοχείο για τους λάτρεις της ποδηλασίας. Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στις εγκαταστάσεις μιας πρώην ναυτικής αποθήκης και έχει μετατραπεί σε ένα συγκρότημα με υπέροχα δωμάτια, ποιοτικά εστιατόρια και ένα κατάστημα ποδηλάτων όπου οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν καινούριο εξοπλισμό ή να ενοικιάσουν ποδήλατα για να κάνουν και τη γυμναστική τους και τη βόλτα τους.

Όσον αφορά το interior design του ξενοδοχείου περιλαμβάνει παντού ράμπες. Οι επισκέπτες μπορούν να οδηγήσουν το ποδήλατό τους μέχρι το παράθυρο του Yard Café και να αγοράσουν ποτά και σάντουιτς, ή να διασχίσουν όλους τους χώρους, ακόμα και τη ρεσεψιόν, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να κατέβουν από το ποδήλατό τους. Φυσικά, οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να αποχωριστούν το ποδήλατό τους ποτέ, αφού μπορούν να το τοποθετήσουν και μέσα στο δωμάτιό τους, όπου υπάρχουν ειδικοί κρίκοι για να το κρεμάσουν στον τοίχο σαν έργο τέχνης.

Το βασικό στοιχείο σε αυτό το hotel design concept είναι ότι  το ξενοδοχείο γνωρίζει απόλυτα και a priori τις ανάγκες και τις επιθυμίες των επισκεπτών του, και φροντίζει όχι απλά να τις ικανοποιεί, αλλά να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

design concept

(*)  Πηγή: www.hotelieracademy.gr, The most up-to-date Hotelier Knowledge Source