Η Marriott ανοίγει ξανά όλα τα ξενοδοχεία στην Κίνα

Η Marriott άνοιξε ξανά όλα τα ξενοδοχεία της στην Κίνα και ο όμιλος λέει ότι έχει σημειώσει ανάκαμψη στα επαγγελματικά ταξίδια.

Η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στον κόσμο διαθέτει 350 ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Κίνα και λέει ότι το ποσοστό πληρότητας είναι τώρα στο 40%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Marriott Arne Sorenson δήλωσε ότι τα ποσοστά πληρότητας στα κινέζικα ξενοδοχεία της ήταν τόσο χαμηλά όσο το 7% στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η Κίνα ήταν στο αποκορύφωμά της.

Ο κ. Sorenson είπε σε ένα ταξιδιωτικό συνέδριο: “Δεν είναι μόνο τα ταξίδια αναψυχής που αυξάνονται, αλλά είναι επαγγελματικά ταξίδια. Οι Κινέζοι πετούν ξανά.”

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η κατοχή ενδέχεται να μην ανακάμψει στα επίπεδα προ-κορονοϊού για αρκετά χρόνια.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο κατέχει περίπου 30 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Ritz-Carlton, St Regis και Sheraton, έχει επεκτείνει τις αναστολές συμβάσεων των υπαλλήλων και τις μειώσεις ωραρίων εργασίας έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Η ξενοδοχειακή και ταξιδιωτική βιομηχανία στην Κίνα ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού και φαίνεται να πραγματοποιείται η πιο αργή ανάκαμψη, καθώς οι επιχειρήσεις και τα εργοστάσια ανοίγουν ξανά σε ολόκληρη τη χώρα, σταδιακά.