Αφαιρούνται όλα τα πλαστικά μιας χρήσης από τα ξενοδοχεία Premier Inn

Ως η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Premier Inn ανακοίνωσε ότι έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να το διασφαλίσει μέσω του προγράμματος βιωσιμότητας Force for Good.

Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η αλυσίδα δεσμεύεται να εξαλείψει  πλαστικά μίας χρήσης από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόριά της έως το 2025. Συνεργάζεται  ήδη στενά με τους προμηθευτές της για να προσδιορίσουν όλα τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον οργανισμό της και να βρουν εναλλακτικές λύσεις όπου είναι δυνατόν.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα θεωρεί ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη δέσμευση του είδους της στον ξενοδοχειακό κλάδο και είναι απολύτως αναγκαία. Έχει ήδη σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες στα εστιατόριά της και δεν χρησιμοποίησαν ποτέ πλαστικές μινιατούρες σε προϊόντα ντους στα ξενοδοχεία της.

Συνολικά, αναμένεται να αφαιρεθούν εκατοντάδες εκατομμύρια περιττά πλαστικά είδη μίας χρήσης, όπως σακούλες κλπ. Πέρα από τα προφανή έχει σχεδιαστεί μείωση στις συσκευασίες τροφίμων και στα υφάσματα της αλυσίδας. Άλλωστε, οτιδήποτε δεν χρειάζεται σημαίνει περισσότερα απόβλητα και αυξημένες εκπομπές άνθρακα. Η αναγκαία χρήση πλαστικού, για παράδειγμα όταν απαιτείται για λόγους ασφάλειας των τροφίμων ή όπου η αφαίρεση θα είχε ακούσιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, θα εξακολουθήσει να υπόκειται σε βελτιώσεις και θα μειωθεί ή θα αντικατασταθεί με ανακυκλώσιμες και ανακυκλωμένες εναλλακτικές λύσεις.