Όταν η Luxart “συναντάει” το Novacem Creative, το αποτέλεσμα είναι… φωτεινό!!!

Τα αυτοφωτιζόμενα πετρώματα της Luxart με την τεχνολογία της Novamix, ήρθαν για να δώσουν μια νέα, πρωτοποριακή και «πράσινη» λύση στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση εξωτερικών χώρων.

Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται από τα πετρώματα της Luxart είναι ότι πρόκειται για άλλο ένα καινοτόμο και εντυπωσιακό υλικό που ανήκει στον τομέα της διακόσμησης.

Όμως, η κεντρική ιδέα της πρωτοποριακής αυτής ανακάλυψης, ήταν η μείωση του κόστους κατασκευής και συντήρησης των εξωτερικών φωταγωγημένων χώρων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Αναζητήθηκε τρόπος ώστε ένα αδρανές προϊόν, ένα φυσικό πέτρωμα, να μπορεί να αποθηκεύσει την ηλιακή ενέργεια και να την αποδώσει. Παράλληλα όμως, δεν θα έπρεπε να περιέχει τοξικά υλικά όπως ο φώσφορος, για να μπορεί να τοποθετηθεί ελεύθερα στη φύση.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προέκυψε, είναι ότι όχι μόνο ο αρχικός στόχος επετεύχθη, αλλά παράλληλα άνοιξαν και νέοι ορίζοντες στην αισθητική διαμόρφωση τόσο των εξωτερικών, όσο και των εσωτερικών χώρων (φωτ. Σαντορίνη).

Με τα αυτοφωτιζόμενα πετρώματα της Luxart, το συνολικό κόστος για φωτισμό σήμανσης μιας εξωτερικής διαδρομής, μειώνεται αισθητά.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας είναι αρκετά σημαντικός, ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, όπου τα παραπάνω κόστη είναι αυξημένα εξαιτίας της συνεχούς αντικατάστασης των οξειδωμένων φωτιστικών στοιχείων και λαμπτήρων.

Τα πετρώματα της Luxart εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά το 2017 στην Ελλάδα και μετά από πολλές δοκιμές έχει αποδειχθεί πως το πιο κατάλληλο υλικό πρόσφυσης και εγκιβωτισμού τους, είναι το τσιμεντοειδές υδραυλικό συνδετικό Novacem Creative της Novamix.

Η «συνύπαρξη» των δύο αυτών ξεχωριστών υλικών, επιτρέπει τη δημιουργία μη τυποποιημένων επικαλύψεων μωσαϊκού ή μικροβοτσαλωτού PLANOCOLOR® TERRAZZO, παρέχοντας επιφάνειες με λεία ή αδρή υφή, οι οποίες αγκαλιάζουν ακόμη και καμπυλωτά υποστρώματα.

Μια κατασκευή δαπέδου σε εξωτερικό χώρο, μπορεί να διαμορφωθεί τη νύχτα σε ένα εντυπωσιακό φωτεινό μωσαϊκό Novamix, κάνοντας χρήση των αυτοφωτιζόμενων πετρωμάτων Luxart, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στο σχεδιαστή, να δημιουργήσει ένα οπτικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής (φωτογραφίες από έργο μικροβοτσαλωτό στο Dubai).

Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο σε τόσο μεγάλη κλίμακα (800μ²) που πρόσφερε μια εργονομική λύση στον φωτισμό σήμανσης ενός δημόσιου χώρου χωρίς καμία αισθητική παρέμβαση των διαδρομών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα αυτοφωτιζόμενα πετρώματα φορτίζουν από την ηλιακή ενέργεια και την αποδίδουν σε μορφή φωτός μέχρι και 8 ώρες!

Με θλιπτικές αντοχές που κατά περίπτωση μπορεί να ξεπερνούν και τα 50-60 MPa, οι επιστρώσεις PLANOCOLOR® TERRAZZO είναι ιδανικές για απαιτητικές εφαρμογές, όπως: εξωτερικά δάπεδα, μωσαϊκά μικρού πάχους, έπιπλα και πισίνες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα emails: info@luxart.gr και novamix@novamix.gr.