Light+Building

ref_bc89063810387195df8d00cd2a46346a.900.367.nocropΗ κορυφαία στον κόσμο εμπορική έκθεση για Αρχιτεκτονική & Τεχνολογία, Light+Building, έγινε στη Φρανκφούρτη στις 30 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2014. Ακολουθώντας τα ρεκόρ εκθετών και εκθεσιακού χώρουη Light + Building 2014 σημείωσε νέο ρεκόρ επισκεπτών με πάνω από 210.000 παρουσίες στην έκθεσηΗ πολυεθνικότητα ξεχώρισε και πάλισχεδόν ένας στους δύο επισκέπτες προήλθε εκτός Γερμανίας.

 

Η Light + Building για μία ακόμα φορά πρόσφερε μία εντυπωσιακή επίδειξη του ρόλου της σαν την κορυφαία εμπορική έκθεση για το φωτισμό και τεχνολογίες αρχιτεκτονικής. Η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για φωτισμό, ηλεκτρική μηχανική, οικιακό & κτιριακό αυτοματισμό και λογισμικό για την βιομηχανία της αρχιτεκτονικής έληξε σήμερα με ένα νέο ρεκόρ στον αριθμό των επισκεπτών: κατά την διάρκεια των έξι ημερών της έκθεσης, 211.500 εμπορικοί επισκέπτες (2012: 195,582[1]) από  161 χώρες κατέφθασαν στην Φρανκφούρτη για να ανακαλύψουν τις τελευταίες καινοτομίες και λύσεις των κατασκευαστών που συμμετείχαν, μία αύξηση 8%. Την ίδια στιγμή, το επίπεδο της πολυεθνικότητας των επισκεπτών ανέβηκε κατά 3% φτάνοντας το 47%, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο επισκέπτες προήλθες εκτός Γερμανίας. Τα κράτη που εκπροσωπήθηκαν καλύτερα από θέμα επισκεπτών, μετά την Γερμανία, ήταν η Ιταλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Κίνα και η Αυστρία. Υπήρξαν επίσης σημαντικές αυξήσεις από πολυάριθμες  αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ρωσία, η Νότια Αφρική, το Μεξικό, η Τουρκία και η Ινδονησία. Ιδιαιτέρα εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή επισκεπτών από  την Νότια Ευρώπη με σημειώνοντας 2ψήφια ποσοστιαία αύξηση, που χαρακτηρίζει τις μετρήσεις των επισκεπτών όχι μόνο από την Ισπανία και την Πορτογαλία αλλά και από την Ελλάδα.

 

 

Η δομή των επισκεπτών έδωσε έμφαση στη σημασία της Light + Building  σαν την κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για το φωτισμό και τεχνολογίες αρχιτεκτονικής. Για την βιομηχανία, η μεγάλη αναλογία των ξένων επισκεπτών είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μία θετική εκτίμηση της έκθεσης. “Σχεδόν καμία άλλη έκθεση στον κόσμο δεν ξεχώρισε τόσο για τις τόσες πολλές καινοτομίες της όσο η Light + Building. Σύνθετα και υψηλής αποτελεσματικότητας συστήματα αναπτύσσονται σε μηδέν χρόνο στους τομείς του φωτισμού στις τεχνολογίες της αρχιτεκτονικής. Εν προκειμένω, η Light + Building 2014 ξεπέρασε κάθε προσδοκία κατά πολύ και δεν άφησε καμία αμφιβολία σχετικά με την θέση της ως την  κορυφαία  στον κόσμο εμπορική έκθεση του κλάδου”, είπε ο Dr Klaus Mittelbach, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γερμανικού Οργανισμού Ηλεκτρικής & Ηλεκτρονικής Βιομηχανίας (Zentralverband Elektrotechnikund Elektronik­industrie e.V. – ZVEI).

 

Με 2.458 εκθέτες 2012: 2,3021), αύξηση 7% από την προηγούμενη διοργάνωση, καθώς και με αύξηση 4% στον χώρο που καλύφθηκε από την έκθεση φτάνοντας τα 245.000 τμ (2012: 235.0001), η Light + Building 2014 σημείωσε νέα ρεκόρ σε όλα τα σχετικά πεδία. Συνεπώς, τα συμπεράσματα που βγήκαν από τον Wolfgang Marzin, Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Messe Frankfurt, είναι αντιστοίχως θετικά: “η Light+Building  είναι μία κατηγορία μόνη της σε ότι έχει να κάνει με το φωτισμό, το design και τον ανερχόμενο τομέα της αρχιτεκτονικής και ενεργειακής διαχείρισης. Καθόλες τις τελευταίες έξι μέρες, κατασκευαστές παρουσίασαν την μεγάλη δυνατότητα για εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρεται  από καινοτόμες,  έτοιμες να βγουν στην αγορά τεχνολογίες. ” Το επίκεντρο της Light+Building ήταν πάνω στην  ενεργειακή απόδοση, την ζωτικής σημασίας απομάκρυνση από την πυρηνική ενέργεια, η οποία συχνά  παραβλέπεται στις δημόσιες συζητήσεις.

 

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών αποτελεί το γερμανικό εμπόριο ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Ο Ingolf Jakobi, Γενικός Δ/ντης του Κεντρικού Οργανισμού Γερμανικού Εμπορίου Ηλεκτρολογίας και Πληροφοριών Τεχνολογίας (Zentralverband der Deutschen Elektround Informationstechnischen HandwerkeZVEH), έδωσε έμφαση στην σημασία της Light + Building για το εμπόριο: “Σημειώσαμε μεγάλη επιτυχία επικεντρώνοντας στην ενεργειακή απόδοση. Οι διακρίσεις E-House και Energy Efficiency Award που δόθηκαν, σε συνδυασμό με το ZVEI ήταν σούπερ μαγνήτες επισκεπτών. Για το εμπόριο ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η Light + Building γίνεται μία όλο και πιο πολύτιμη πλατφόρμα για ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών με τους πολιτικούς και με τις επαφές μας στα υπουργεία.”

 

Η ανταπόκριση των Γερμανών εκθετών σε ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στον τομέα ήταν άκρως θετικές. Το 85% των εκθετών που ερωτήθηκαν σε έρευνα που διεξήχθη από την Messe Frankfurt  είπε ότι το οικονομικό κλίμα ήταν ικανοποιητικό έως καλό. Εκθέτες και επισκέπτες έδωσαν στην έκθεση υψηλές συνολικές βαθμολογίες. Both exhibitors and visitors gave the fair top overall ratings. Από την μεριά των εκθετών, έφτασε το 90%, ενώ από την μεριά των επισκεπτών παρέμεινε στο ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό του 98%.

 

Η επόμενη Light + Building θα διεξαχθεί από 13 έως 18 Μαρτίου 2016.