Τα αυτοφωτιζόμενα πετρώματα της Luxart με την τεχνολογία της Novamix στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων

Πρόσκληση σε ανοιχτή παρουσίαση την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

Luxart – Φως και τέχνη

Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται από τα πετρώματα της Luxart είναι ότι πρόκειται για άλλο ένα καινοτόμο και εντυπωσιακό υλικό που ανήκει στον τομέα της διακόσμησης.

Αναζητήθηκε τρόπος ώστε ένα αδρανές προϊόν, ένα φυσικό πέτρωμα να μπορεί να αποθηκεύσει την ηλιακή ενέργεια και να την αποδώσει. Παράλληλα όμως δεν θα έπρεπε να περιέχει τοξικά υλικά όπως ο φώσφορος και να μπορεί να τοποθετηθεί ελεύθερα στη φύση.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι ότι όχι μόνο ο αρχικός στόχος επιτεύχθηκε αλλά άνοιξαν και νέοι ορίζοντες στη αισθητική διαμόρφωση τόσο των εξωτερικών, όσο και των εσωτερικών χώρων. (Φωτ. Σαντορίνη)

.

Με τα αυτοφωτιζόμενα πετρώματα της Luxart, το συνολικό κόστος για φωτισμό σήμανσης μιας εξωτερικής διαδρομής, μειώνεται αισθητά! Αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στη θάλασσα τα παραπάνω κόστη είναι αυξημένα λόγω της συνεχούς αντικατάστασης των οξειδωμένων φωτιστικών στοιχείων και λαμπτήρων.

Τα πετρώματα της Luxart εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2017 στην Ελλάδα και μετά από πολλές δοκιμές έχει αποδειχθεί πως το πιο κατάλληλο υλικό πρόσφυσης και εγκιβωτισμού τους είναι το Novacem Creative της Novamix.

Εκτός από τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη επιφάνεια 500 μ² στο Dubai με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Πρόκειται για ψηφίδες που αναμιγνύονται με τα υδραυλικά συνδετικά NOVACEM CREATIVE και επιτρέπουν την δημιουργία μη τυποποιημένων επικαλύψεων μωσαικού ή μικροβοτσαλοτού PLANOCOLOR® TERRAZZO με λεία η αδρή υφή επιφάνεια που αγκαλιάζει ακόμη και καμπυλωτά υποστρώματα.

Mε θλιπτικές αντοχές που κατά περίπτωση μπορεί να ξεπερνούν και τα 50-60 MPa, καθιστούν τις επιστρώσεις PLANOCOLOR®

TERRAZZO κατάλληλες για απαιτητικές εφαρμογές όπως:

  • εξωτερικά δάπεδα,
  • μωσαϊκά μικρού πάχους,
  • έπιπλα και πισίνες

Μια κατασκευή δαπέδου σε εξωτερικό χώρο μπορεί να μεταμορφωθεί τη νύχτα σε ένα εντυπωσιακό φωτεινό μωσαϊκό – Novamix κάνοντας χρήση των αυτοφωτιζόμενων ψηφίδων Luxart, παρέχοντας την δυνατότητα στον σχεδιαστή να δημιουργήσει οπτικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής  (φωτογραφίες από έργο μικροβοτσαλωτό στο Dubai).

      

Στο webinar που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/5/2021 στις 18:00, θα αναλυθεί η τεχνολογία πίσω από το υλικό των αυτοφωτιζόμενων πετρωμάτων της Luxart και οι δυνατότητες χρήσης του σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα προϊόντα της Novamix.

Για τη συμμετοχή και την εγγραφή σας στο webinar ακολουθήστε τον σύνδεσμο:  forms.gle/m5F8eibEbDgKXbBS8

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@luxart.gr και novamix@novamix.gr ή επισκεφτείτε τις σελίδες www.luxart.gr και www.novamix.gr.