Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα επαγγελματικά είδη καθαρισμού για την επιχείρησή σας

Τα επαγγελματικά είδη καθαρισμού διαφέρουν από τα οικιακά τόσο ως προς την αποδοτικότητα όσο και ως προς τις απαιτήσεις ασφαλείας. Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία πρέπει να επιλεγούν πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μιας επιχείρησης μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας της αλλά και του προϋπολογισμού της.

Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να προχωρήσετε σε μια ενδελεχή έρευνα αγοράς που θα σας επιτρέψει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή και να βρείτε την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η αποτελεσματικότητα και η τιμή που θα πρέπει να σας απασχολούν. Υπάρχουν και άλλα κριτήρια, τα οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντικά. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Ζητήματα υγείας των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στον χώρο καθαρισμού μεγάλων επαγγελματικών χώρων χρησιμοποιούν καθημερινά διάφορα επαγγελματικά καθαριστικά, οπότε η επιβάρυνσή τους μπορεί να είναι μεγάλη. Έτσι, καλό είναι να επιλέγονται απορρυπαντικά, τα οποία δεν περιέχουν τοξικά χημικά, όπως καυστικά οξέα, λευκαντικά και φωσφορικά άλατα, εκτός αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο.

Περαιτέρω, τα είδη καθαρισμού πρέπει να είναι εργονομικά, έτσι ώστε να διαφυλάσσεται η σωστή στάση σώματος των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι επαγγελματικές σφουγγαρίστρες με πτυσσόμενο κοντάρι που μειώνουν την επιβάρυνση στη σπονδυλική στήλη. Σκληρά και λειαντικά είδη καλό είναι να αποφεύγονται, γιατί μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Ευκολία χρήσης

Ένα άλλο ζητούμενο, το οποίο συναρτάται και με την επικινδυνότητα των καθαριστικών, είναι κατά πόσο αυτά είναι εύκολα στη χρήση τους ή απαιτούν από τους εργαζόμενους ειδική εκπαίδευση και προφυλάξεις. Τα δύσχρηστα είδη σημαίνουν μεγαλύτερους κινδύνους, χρονοβόρες διαδικασίες και υψηλότερες δαπάνες.

Προϊόντα, τα οποία παρέχουν σαφείς οδηγίες για τη χρήση τους, ειδικά αν αυτές είναι εικονογραφημένες οπότε ξεπερνούν το εμπόδιο της γλώσσας, είναι σίγουρα καλύτερο να τα προτιμήσετε.

Budget

Οπωσδήποτε, κάθε επιχειρηματίας προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα με κάθε δυνατό τρόπο, οπότε το κόστος των προϊόντων αυτών είναι λογικό να σας απασχολεί. Όμως, για να βρείτε αυτό που είναι πραγματικά φθηνότερο, θα πρέπει να συνυπολογίσετε διάφορους παράγοντες.

Το βασικότερο είναι να επιλέξετε επαγγελματικά απορρυπαντικά, τα οποία βγαίνουν σε μεγάλες συσκευασίες, καθώς αυτά αναλογικά είναι πολύ φθηνότερα από τα υπόλοιπα, ενώ επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ρόλο παίζει φυσικά και η αποτελεσματικότητά τους. Η υψηλή συγκέντρωση και επομένως η ανάγκη χρήσης μικρότερων ποσοτήτων σημαίνει λιγότερα έξοδα ανά ημέρα, οπότε οπωσδήποτε αξίζει να διαπιστώσετε την περιεκτικότητα στα συστατικά και τη συνιστώμενη δοσολογία για κάθε προϊόν.

Άλλοι παράγοντες

Τέλος, καλό είναι να βεβαιωθείτε για ορισμένα ακόμα χαρακτηριστικά του καθαριστικού προϊόντος, όπως:

  • Ο χρόνος που απαιτεί για να δράσει.
  • Η χημική του σύσταση και αν αυτή μπορεί να γίνει επιζήμια για την επιφάνεια, στην οποία θα τη χρησιμοποιήσετε.
  • Οι απαιτήσεις χρήσης του, αν δηλαδή απαιτεί συγκεκριμένη θερμοκρασία νερού (π.χ. βραστό νερό), για να δράσει, κάτι που το καθιστά δύσχρηστο.

Τα επαγγελματικά είδη καθαρισμού της εταιρείας Ostria πληρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, προσφέροντάς σας την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Δείτε περισσότερα.