Η Rational τιμήθηκε δύο φορές στα Γερμανικά Βραβεία Καινοτομίας

 

Η Rational βραβεύτηκε με το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας για τα δύο νέα συστήματα μαγειρικής iCombi Pro 10-1 / 1 και iVario Pro 2-S και ήταν ο νικητής στην κατηγορία «Κουζίνα» και τις δύο φορές. Η 6μελής κριτική επιτροπή απαρτίζεται από ανεξάρτητους, διεπιστημονικούς εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία, την επιστήμη, ιδρύματα και από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών, που αξιολογούν τις συμμετοχές βάσει των κριτηρίων: επίπεδο καινοτομίας, οφέλη χρηστών και αποτελεσματικότητα. Η στρατηγική της καινοτομίας έλαβε υπόψη πτυχές όπως η κοινωνική, οικολογική, οικονομική βιωσιμότητα και η χρήση ενέργειας και πόρων.

Παράγοντες όπως η θέση και η δυναμική της απασχόλησης, η μακροβιότητα, η ωριμότητα της αγοράς, η τεχνική ποιότητα και η λειτουργία, η υλικότητα και η συνεργία έπαιξαν, επίσης, ρόλο. Το combi-steamer iCombi Pro, για παράδειγμα, εντυπωσίασε, κυρίως, με τη διαισθητική λειτουργία του, τις επιλογές προσαρμογής και την ακριβή δυνατότητα ελέγχου, θέτοντας νέα πρότυπα στην εμπορική προετοιμασία ζεστών τροφίμων. Το iVario Pro 2-S, το οποίο λειτουργεί με θερμότητα επαφής, εντυπωσίασε με το φάσμα απόδοσης που περιλαμβάνει βρασμό, τηγάνισμα και βαθύ τηγάνισμα, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια.

Ο Peter Wiedemann, Chief Technology Officer της Rational, σχετικά με το βραβείο: «Είμαστε περήφανοι που και τα δύο νέα συστήματα μαγειρικής εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή. Από τη μία πλευρά, είναι μια καλή ανταμοιβή για όλες τις προηγούμενες αναπτυξιακές μας εργασίες, ενώ από την άλλη πλευρά είναι ένα κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη όσων υπάρχουν ήδη. Το βραβείο δεν παρουσιάστηκε ζωντανά φέτος, αλλά αντ’ αυτού υπήρχε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα με τίτλο “Insights to Innovation” με ειδικούς σε θέματα όπως το Πράσινο Μέλλον, η Συνδεσιμότητα ή η Ρομποτική. Τη ψηφιακή αυτή εκδήλωση και τους φετινούς νικητές των βραβείων μπορείτε να τα βρείτε στο german-innovation-award.de. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο νικητές των βραβείων, iCombi Pro και iVario Pro διατίθενται στη διεύθυνση rational-online.com.