Zannier Hotels: η Βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Το Zannier Hotels Bāi San Hô βρίσκεται στην επαρχία Phu Yen στο κεντρικό Βιετνάμ, στην καρδιά μιας απομονωμένης και διατηρημένης φυσικής τοποθεσίας 98 στρεμμάτων με θέα σε μια εντυπωσιακή παραλία με λευκή άμμο μήκους ενός χιλιομέτρου. Περιβάλλεται από εντυπωσιακούς λόφους, πλούσια βλάστηση, ορυζώνες και 500 μέτρα αναγεννημένου κοραλλιογενούς κόλπου.

Επιτεύγματα το 2023

Βιώσιμη Διαχείριση

Κτίριο

Το Zannier Hotels Bāi San Hô δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα από την έναρξη του έργου, χρησιμοποιώντας τοπικές κατασκευαστικές τεχνικές και ακατέργαστα υλικά. Οι βίλες είναι κατασκευασμένες με ανακυκλωμένο ξύλο, εμπνευσμένες από παραδοσιακά σπίτια ψαράδων σε ξυλοπόδαρα. Το θέρετρο καλύπτει μόνο το 3% της φυσικής του έκτασης 98 στρεμμάτων, με κτίρια και δρόμους να καλύπτουν λιγότερο από το ένα τοις εκατό της συνολικής επιφάνειας του θέρετρου (περίπου 0,75 εκτάρια). Το 90% του τοπίου παραμένει ανέγγιχτο κατά τη διάρκεια της κατασκευής, και έχουν φυτευτεί ή αποκατασταθεί μόνο 2 εκτάρια βλάστησης από τους τοπιογράφους, ενώ τα υπόλοιπα είναι γηγενή είδη. Οκτώ εκτάρια ορυζώνες, βότανα και λαχανόκηπος επιδεικνύουν τη δέσμευση για βιώσιμη κατασκευή που εναρμονίζεται με το τοπικό περιβάλλον.

Επιπλέον, το θέρετρο βρίσκεται δίπλα σε μια έκταση 500 μέτρων αναγεννημένου κοραλλιογενούς κόλπου, τονίζοντας την εστίασή του στην προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Πολιτιστική Κληρονομιά

Βιετναμέζικα ψαροχώρια

Το Zannier Hotels Bāi San Hô βυθίζει τους επισκέπτες στην πολιτιστική κληρονομιά των βιετναμέζικων ψαροχωριών, ενσωματώνοντας τις τοπικές παραδόσεις στην αρχιτεκτονική, τις υπηρεσίες και την κουζίνα του. Φωλιασμένο δίπλα στα ψαροχώρια, το θέρετρο όχι μόνο προσφέρει πρόσβαση σε εξαιρετικά θαλασσινά αλλά και συμβάλλει ενεργά στη συντήρηση του τοπικού τρόπου ζωής. Οι επισκέπτες βυθίζονται περαιτέρω σε αυτές τις τοπικές παραδόσεις μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και εμπειρίες.

Δραστηριότητες όπως η ύφανση μπαμπού, το παραδοσιακό ψάρεμα, η συγκομιδή στρειδιών και τα μαθήματα μαγειρικής ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Κοινωνική & Οικονομική βιωσιμότητα

Εκπαιδευτική ανταλλαγή και αναβάθμιση δεξιοτήτων

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης εκπαίδευσης για την αειφορία, το Zannier Hotels Bāi San Hô διεξάγει περιβαλλοντικά μαθήματα για τα παιδιά της περιοχής, προωθώντας την ευαισθητοποίηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Το θέρετρο ενισχύει τις δεξιότητες και την επικοινωνία παρέχοντας καθημερινά δωρεάν μαθήματα γλώσσας για τα μέλη της ομάδας και την τοπική κοινότητα. Επιπλέον, το Zannier Hotels Bāi San Hô ενισχύει ενεργά τις τοπικές κοινότητες, επεκτείνοντας τον αντίκτυπό του μέσω δωρεών πάνω από δύο τόνους ρύζι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις το 2023 και υποστηρίζοντας προγράμματα καθαρισμού πέρα από το θέρετρο.

Ντόπια συστατικά

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του φαγητού, το ψάρι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού μας, χάρη στη γειτνίασή μας με το χωριό των ψαράδων. Επιπλέον, οι μαγειρικές μας προσφορές επεκτείνονται σε μια ποικιλία από επιλογές για χορτοφάγους, με βότανα προερχόμενα απευθείας από τον βιολογικό μας κήπο. Με το 90% των τροφίμων μας να προέρχονται τοπικά, αυτή η δέσμευση εξασφαλίζει εξαιρετική γεύση και αισθητική, ενώ υποστηρίζει την περιφερειακή οικονομία, τις τοπικές κοινότητες και τη χρήση βιώσιμων συστατικών κορυφαίας ποιότητας.

Περιβάλλον

Διαφωτιστική προσέγγιση στη χρήση ενέργειας

Αντλώντας ενέργεια από 655 ηλιακούς συλλέκτες στα κτίρια, το θέρετρο είναι αφιερωμένο στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτή η δέσμευση είναι εμφανής στη χρήση φωτισμού LED, χρονομετρημένων λειτουργιών και αποτελεσματικών μονάδων AC τύπου split, οδηγώντας σε σημαντική ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης. Αυτές οι προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα μείωση 30% στην κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Καταργώντας τα απόβλητα

Το Zannier Hotels Bāi San Hô ακολουθεί μια προληπτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Βιετνάμ για τα απόβλητα. Το θέρετρο διατηρεί ένα πλαστικό χωρίς περιβάλλον στα δωμάτια φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας μπαμπού και υλικά από φλοιό καλαμποκιού για προϊόντα μπάνιου, χάρτινες επενδύσεις για κάδους και εξαλείφοντας τα πλαστικά μπουκάλια στο μίνι μπαρ. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος για γλυκό νερό, το θέρετρο μειώνει τα απορρίμματα και συμμετέχει σε καθαρισμούς παραλιών και περιφερειακά απόβλητα πρωτοβουλίες. Η διαχείριση απορριμμάτων περιλαμβάνει ανακύκλωση, ελαχιστοποίηση ή επαναχρησιμοποίηση, επιτυγχάνοντας 100% ανακύκλωση απορριμμάτων τροφίμων.

Προστασία της Βιοποικιλότητας – Φυτώριο

Όπως συμβαίνει με όλα τα ξενοδοχεία Zannier, το Zannier Hotels Bāi San Hô είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της βιοποικιλότητας μέσω της οργανικής διαχείρισης τοπίου, χρησιμοποιώντας ενδημικά φυτά και δίνοντας προτεραιότητα στην τοπική καλλιέργεια. Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο στρωματοποίησης αέρα, το 80% της βλάστησης, συμπεριλαμβανομένων 30.000 θάμνων και χόρτων, είναι πλέον ενδημική ή τοπικής προέλευσης. Το καινοτόμο προσωρινό φυτώριο του έργου έχει εισαγάγει 600 δέντρα και 500 φοίνικες στο Βιετνάμ για πρώτη φορά.

Διαφορετική Άγρια Ζωή και Θαλάσσια Ζωή

Το Zannier Hotels Bãi San Hô στο Phu Yen είναι ένα hotspot για την άγρια ζωή, προσφέροντας συναντήσεις με διαφορετικά είδη πουλιών, διακριτικά ερπετά και ζωντανή θαλάσσια ζωή γύρω από τον κοραλλιογενή κόλπο του. Από αλκυόνες και παπαγάλους στη στεριά έως ψάρια και κοράλλια στη θάλασσα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο του φυσικού οικοσυστήματος του Βιετνάμ.