Ένα διαφορετικό Banyan Tree Anji

Το Anji είναι μια εξαιρετική και γαλήνια πόλη στα νότια του ποταμού Yangtze, και πήρε το όνομά του από το βιβλίο των τραγουδιών, που σημαίνει άνετη και υπέροχη.

Το Banyan Tree Anji βρίσκεται στο Εθνικό Τουριστικό Θέρετρο Lingfeng και περιβάλλεται από βουνά σε τέσσερις πλευρές, με νερό από τη μία πλευρά. Η τοποθεσία χαρακτηρίζεται από λίμνες και φυτείες ροδακινιών και τσαγιού, απομονωμένες αυλές με λευκούς τοίχους, εύφορα εδάφη και δάση. Όλα αυτά δημιουργούν την ιδανική τοποθεσία για του επισκέπτες που θέλουν να συνδεθούν με τη φύση και να χαλαρώσουν.

   

Το Greentown και το Banyan Tree εμπιστεύτηκαν από κοινού την ZSD να σχεδιάσουν ολοκληρωμένα το interior design του Banyan Tree Anji, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα πιο μοναδικό θέρετρο.

Με βάση την εμπειρία στο σχεδιασμό και την κατασκευή και την γνώση σχετικά με τις λειτουργίες ενός ξενοδοχείου, η ZSD έχει σχεδιάσει και οργανώσει τον χώρο. Επίσης, ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό δωματίων στο κεντρικό κτίριο και συνεργάστηκε με το CL3 για τον σχεδιασμό του κύριου κοινόχρηστου χώρου του ξενοδοχείου.

Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν μια σειρά από κινεζικές αυλές ανάμεσα στις κορυφογραμμές των βουνών, αναζητώντας την ισορροπία μεταξύ της καθαρότητας και της φύσης. Ενσωματώνοντας το τοπικό στιλ, ο εσωτερικός σχεδιασμός στοχεύει στη σύνδεση του διαλόγου και της αντίληψης μεταξύ ανθρώπου και φύσης μέσω μιας λεπτομερούς χωρικής διαμόρφωσης και απεικόνισης.

Στο προκαταρκτικό στάδιο, οι αρχιτέκτονες έχουν ορίσει τον χώρο ως κατοικία για μια σημαντική λογοτεχνική οικογένεια. Αυτή αναμένεται να παραδώσει το παραδοσιακό ταμπεραμέντο του Banyan Tree υιοθετώντας μια δημοφιλή σύγχρονη τεχνική, σχηματίζοντας έτσι μια καλλιτεχνική σύλληψη της γαλήνης, της πολυτέλειας και της σύγχρονης κομψότητας.

Το λόμπι είναι ένας τετράγωνος χώρος. Αρχικά, ένας άξονας τοπίου απλώνεται από την κύρια είσοδο, την αυλή του νερού και συνδέει περαιτέρω την πισίνα αντανάκλασης, όπου οι επισκέπτες θα προσελκύονται από τις κορυφογραμμές και τις λίμνες στο βάθος. Η αυλή του νερού, το λόμπι υποδοχής, το σαλόνι και η μπάρα βιβλίων διανέμονται κανονικά γύρω από την κεντρική αυλή, χωρίς στήλες και χωρίσματα, σε αντίθεση με το παραδοσιακό κινεζικό σύστημα ξύλινων δοκών που διαχωρίζει το χώρο. Η εσωτερική διακόσμηση σκοπεύει να συνδέσει ολοκληρωμένα αυτούς τους τρεις χώρους σε σειρά, να δημιουργήσει εκτεταμένους και με ευρεία σύγχρονη χωρική αντίληψη χώρους, με ζεστή υφή και χρώμα.

   

Εάν ο κοινόχρηστος χώρος θεωρείται ως η πολυτελής αίθουσα ενός αρχοντικού, τότε το δωμάτιο πρέπει να είναι το γαλήνιο και ιδιωτικό μέρος για διαμονή. Τα δωμάτια συγκεντρώνονται κυρίως σε ένα μοντέρνο κτίριο με κουρτίνες, ενώ όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με μεγάλα παράθυρα με θέα προς το τοπίο. Εγκαταλείποντας την τεχνική με επίκεντρο το μπαμπού που εφαρμόζεται από άλλα ξενοδοχεία στο Anji, ο εσωτερικός σχεδιασμός, εδώ, καινοτομεί για να επικεντρωθεί στο πεύκο, να υιοθετήσει χρώμα και μοτίβο στο χαλί, την πόρτα, το φόντο και τα έργα τέχνης που είναι διατεταγμένα. Όσον αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση, σχεδόν όλα τα κρεβάτια βλέπουν απευθείας στο τοπίο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν πλήρως το τοπίο καθισμένοι ή ξαπλωμένοι.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός αποσκοπεί στη δημιουργία μιας χαλαρής και γαλήνιας σπιτικής ατμόσφαιρας για τους επισκέπτες, το ξύλινο πάτωμα είναι φιλικό και άνετο και η μεταξένια ταπετσαρία λάμπει για να ανταποκριθεί στο θέμα του πεύκου και του μπαμπού.

Photography: b+m Studio, ENVANER