Τα Ξενοδοχεία Πολυτελείας αναμένεται να αυξήσουν την προσοχή τους προς τη βιωσιμότητα μέχρι το 2026.

Νέα παγκόσμια έρευνα που ανατέθηκε από την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών Communications Specialist Ltd, αποκαλύπτει ότι το 94% των ανώτερων στελεχών σε πολυτελή ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών αναμένει ότι ο κλάδος θα αυξήσει την εστίασή του στη βιωσιμότητα τα επόμενα τρία χρόνια – περίπου το 22% πιστεύει ότι υπάρχει θα είναι δραματική αύξηση.

Ως μέρος αυτού, το 46% αναμένει ότι θα υπάρξει δραματική αύξηση στην εστίαση του κλάδου στη συνεργασία με τοπικούς προμηθευτές και ένα επιπλέον 44% δηλώνει ότι θα υπάρξει ελαφρά αύξηση. Περίπου το 84% προβλέπει ανάπτυξη στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον τομέα των ξενοδοχείων πολυτελείας και το 86% αυξημένη εστίαση στον τομέα στην αφαίρεση των πλαστικών μιας χρήσης από τις δραστηριότητές τους από τώρα έως το 2026.

Περίπου το 28% των ανώτερων στελεχών πολυτελών ξενοδοχείων που ερωτήθηκαν υποστηρίζουν ότι η κατοχή ισχυρών διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας είναι πλέον εξαιρετικά σημαντική για την εξασφάλιση των κρατήσεων, ενώ ένα επιπλέον 68% λέει ότι είναι πολύ σημαντικό.

Η αγορά πολυτελών ξενοδοχείων υψηλής ποιότητας έχει πολύ απαιτητικούς πελάτες και πολλοί από αυτούς θέλουν όλο και περισσότερο να γνωρίζουν τα διαπιστευτήρια ESG των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν. Η έρευνα δείχνει ότι ο τομέας των πολυτελών ξενοδοχείων επενδύει σε μεγάλο βαθμό προς αυτήν την κατεύθυνση και έχει γίνει κλειδί για την επιτυχία ενός ξενοδοχείου να επικεντρώνεται έντονα στη βιωσιμότητα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Communications Specialist Ltd, η οποία ανέθεσε στην ανεξάρτητη ερευνητική εταιρεία Pure Profile να πάρει συνέντευξη από 50 ανώτερα στελέχη σε πολυτελείς, υψηλές ξενοδοχειακές αλυσίδες με ετήσια έσοδα 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με έδρα την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική.

Πηγή: Communications Specialist Ltd