Οι τάσεις στις ταπετσαρίες για το 2023

Η διακόσμηση με ταπετσαρία στους τοίχους αναμένεται να κυριαρχήσει τη φετινή χρονιά.
Παρακάτω ακολουθούν οι πιο δημοφιλείς τάσεις που θα σας εμπνεύσουν να μεταμορφώσετε τον χώρο σας.

  • Σχέδια μεγάλης κλίμακας

Αυτή η χρονιά είναι η ιδανική για να κάνεις ένα statement με σχέδια μεγάλης κλίμακας και εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Shanade McAllister – Fisher εξηγεί: «Τα μεγάλα και φανταχτερά σχέδια θα είναι no1 στις τάσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων για φέτος καθώς απομακρυνόμαστε από τον μινιμαλισμό και κατευθυνόμαστε σε πιο τολμηρές τάσεις εμπνευσμένες από τον μαξιμαλισμό – σκεφτείτε εντυπωσιακά χρώματα που τραβούν την προσοχή και σχέδια μεγάλης έκτασης, όπως γεωμετρικά σχήματα, αφηρημένες πινελιές χρωμάτων ή φλοράλ. Αυτά προσθέτουν τόσο χρώμα όσο και διάσταση σε ένα δωμάτιο, αλλά δημιουργούν επίσης και ένα τολμηρό αντίκτυπο που μόνο του το χρώμα δεν μπορεί να επιτύχει. Τοποθετήστε τέτοιες ταπετσαρίες σε κεντρικούς τοίχους ή γωνιακούς και μεταμορφώστε το lobby με ελάχιστη προσπάθεια!

  • Τροπικά και βοτανικά σχέδια

Εμπνευσμένη από τη φύση, αυτή η τάση έχει ως στόχο να φέρει το εξωτερικό περιβάλλον στον χώρο μας! Σκεφτείτε για παράδειγμα, όμορφα φοινικόφυλλα, τροπικά πουλιά και λουλούδια που προσφέρουν μία αίσθηση φυγής από την πραγματικότητα και ωθούν νοητικά στην δημιουργία ενός «φανταστικού» ταξιδιού. Ακολουθώντας την παραπάνω τάση των μεγάλης έκτασης σχεδίων, τα τροπικά μοτίβα θα είναι επίσης μεγάλης κλίμακας, γι’ αυτό μην απορήσετε εάν δείτε μεγάλα λουλουδάτα σχέδια να καλύπτουν ολόκληρους τοίχους.

  • Αναβίωση του Ρετρό της δεκαετίας του 1970

Τα ρετρό σχέδια πρόκειται επίσης να επιστρέψουν φέτος, με την αναβίωση της δεκαετίας του ’70 να βρίσκεται στα πάνω της. Για να υιοθετήσετε αυτό το look, επιλέξτε ταπετσαρίες που διαθέτουν «γεωμετρικά στοιχεία μεγάλης κλίμακας που να επαναλαμβάνονται, σε πλούσια και ζωντανά χρώματα και με καμπυλωτές άκρες» λέει η ομάδα σχεδιασμού της Lust Home. Και για «να είστε ακόμη πιο μέσα» σε αυτήν την διασκεδαστική και έντονη δεκαετία, συνδυάστε την ταπετσαρία σας με έπιπλα από ρατάν και με μαλλιαρά χαλιά.

Πηγή: www.housebeautiful.com