W Changsha: Ένα συμπαντικό ταξίδι φιλοξενίας

Η πόλη Changsha, με ιστορία πάνω από 3.000 χρόνια, πήρε το όνομά της από ένα αστέρι. Με βάση την ιστορία της πόλης Changsha και των W Hotel, το αρχιτεκτονικό γραφείο CCD που ανέλαβε το W Changsha δημιούργησε ένα κοσμικό ταξίδι φιλοξενίας. Η Changsha, γνωστή και ως πόλη των αστέρων, είναι γεμάτη εκπλήξεις και μυστήριο όπως το σύμπαν. Το CCD συνδυάζει την έννοια του φουτουριστικού ταξιδιού με το τοπικό πολιτιστικό πλαίσιο για να δημιουργήσει ένα φανταστικό «Έναστρο Σύμπαν», που πυροδοτεί το πάθος της εξερεύνησης του άγνωστου με περιέργεια και θάρρος. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του το 2021.

Ο απαλός φωτισμός και οι σουρεαλιστικές εκφράσεις δημιουργούν μια συναρπαστική οπτική εμπειρία. Οι μεταλλικές υφές της πύλης αποπνέουν δροσερή λάμψη και προκαλούν μια αίσθηση δέους.

Η σχεδιαστική ιδέα του φουαγιέ είναι να μεγεθύνει το σύμπαν κατά 300 φορές και να το αποσυνθέσει σε πλανήτες, μετεωρίτες, σκόνη, πρωτόνια, νετρόνια και άτομα…

Ο τοίχος βιομηχανικού στιλ με την τσιμεντένια υφή και τα ρήγματα συνδυάζεται με περίτεχνα σχεδιασμένο φωτισμό, σχηματίζοντας μια πρωτοποριακή σκηνή με αιωρούμενα αστέρια. Οι ρομβικές γραμμές είναι κάθετα ενσωματωμένες στο πέτρινο δάπεδο με τρόπο που να παραπέμπουν στην κίνηση των ακτίνων φωτός, που προσκαλεί τους καλεσμένους σε έναν μυστηριώδη χώρο, όπου μπορούν να κοιτάξουν ψηλά στα αστραφτερά αστέρια. Σύμβολα που προέρχονται από το σύμπαν, όπως τα αστέρια και οι μετεωρίτες, αντιπροσωπεύουν τον εκτεταμένο ουρανό, το παρόν και το μέλλον. Ο σχεδιασμός
του ξενοδοχείου χρησιμοποιεί το χώρο για να αγκαλιάσει την τέχνη και να διεγείρει τη φαντασία για το σύμπαν.

Ένας διάδρομος εκτείνεται στη μέση του λόμπι μπαρ, προσφέροντας μια έντονη αίσθηση τελετής. Είναι σαν μια επίδειξη μόδας, όπου ο καθένας μπορεί να είναι ένα λαμπερό αστέρι.

Ο συνδυασμός πραγματικότητας και φαντασίας κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν ότι μπαίνουν σε μια μαύρη τρύπα για να ταξιδέψουν στο χρόνο. Οι σκούροι τόνοι επεκτείνουν τον ήρεμο και συγκρατημένο χαρακτήρα του χώρου. Οι έντονες γραμμές απεικονίζουν ένα λογικό χώρο, αποκαλύπτουν μυστηριώδη δύναμη και αισθητική και δημιουργούν λαμπρή κομψότητα. Τα φωτιστικά οροφής που μοιάζουν με αστέρια και οι εκθαμβωτικοί μπλε προβολείς δημιουργούν συναρπαστικά οπτικά εφέ.

Η ψευδοροφή, που σχηματίζεται από γραμμές με μια αίσθηση νεωτερικότητας, είναι τόσο εκπληκτική όσο και τα αστέρια. Η γάτα Νο. 7 του Schrodinger που κοιτάζει τον ουρανό αντιπροσωπεύει τους πρωτοπόρους της εποχής, που εξερευνούν το άγνωστο. Εμπνευσμένη από την επικοινωνία με τη φύση, την αρχιτεκτονική και τους ανθρώπους, όσον αφορά τους πλανήτες, το σύμπαν, την ενέργεια, την τάξη, το μέλλον, το ιδανικό και το σπίτι, η ομάδα σχεδιασμού κατασκεύασε μια ιδανική μελλοντική χώρα των θαυμάτων, που συνδέει το σύμπαν, τον κόσμο, το διάστημα και τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022, Τεύχος No.30 / Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2022