To ιστορικό ταχυδρομείο της Γάνδης, μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Το κτίριο που στεγάζει σήμερα το ξενοδοχείο 1898 The Post, αρχικά λειτούργησε το 1909 ως ταχυδρομείο και η λειτουργία του διήρκεσε μέχρι και το 2001.

Το 1898 The Post, είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο νέο-Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, το οποίο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Louis Cloquet το 1898. 120 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου από τον Louis Cloquet, το κτίριο μεταμορφώνεται πλήρως σε έναν ελκυστικό και φιλόξενο χώρο.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2017, άνοιξε τις πόρτες του το ξενοδοχείο 1898 The Post, το οποίο ανήκει στη ξενοδοχειακή αλυσίδα Zannier. Η νέο-γοτθική πρόσοψη του κτιρίου από φυσική πέτρα προσδίδει την κομψότητα του στυλ διακόσμησης του 20ου αιώνα, ενώ συνδυάζεται άψογα με τα έπιπλα – αντίκες, που προσφέρουν ένα αυθεντικό και άνετο αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό έργο νέο-γοτθικής έμπνευσης, με «eclectic» αρχιτεκτονική και – όπως φαίνεται και από τους οκταγωνικούς του πύργους – με νέο-αναγεννησιακές επιρροές. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο πύργος ρολογιού ύψους 54 μέτρων. Η νέα σχεδίαση του κτιρίου αποτίει φόρο στην αρχιτεκτονική και το στυλ του παρελθόντος, φέρνοντας ταυτόχρονα σύγχρονα στοιχεία στη διακόσμησή του. Τα design του ξενοδοχείου ανέλαβε ο σχεδιαστής της αλυσίδας.

Κύριος στόχος ήταν η προσοχή στους μικρότερους χώρους και η επιμέλεια της κάθε λεπτομέρειας. Επρόκειτο για ένα όραμα τελειότητας, όπου τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη. Γενικά, επιλέχθηκαν πρώτες ύλες, φυσικά χρώματα και αυθεντικά αντικείμενα. Πίσω από κάθε αρχιτεκτονική απόφαση και κάθε κομμάτι διακόσμησης, βρίσκεται το πάθος για την αναβίωση του παρελθόντος. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας χώρος, που παντρεύει το παρελθόν με το παρόν, δίνοντας νέα ζωή στο ιστορικό κτίριο. Στην πραγματικότητα, ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη άνεση περιτριγυρισμένη από κομψότητα και διακριτικότητα διατηρώντας παράλληλα την αγνότητα του χώρου, σαν μία ωδή στην ιστορία του κτιρίου.

Πολλά αντικείμενα και έπιπλα αντίκες φαίνεται ότι έχουν βρει την τέλεια θέση τους στο κτίριο, ενώ ο χώρος που τους δίνεται απλώς μεγεθύνει την έμφυτη γοητεία τους. Η σχεδίαση αυτή προτάσσει έναν νέο τρόπο ζωής: πιο καθαρό και αυθεντικό, που επιστρέφει στις βασικές αξίες.

Ένα concept, που θα μπορούσε να ειπωθεί περιληπτικά μέσα από τα λόγια του Leonardo da Vinci:
«Η απλότητα είναι η απόλυτη επιτήδευση»

Ο επισκέπτης αφού περάσει τη σιδερένια πύλη, βρίσκει μια αυλή γεμάτη με φυτά και βότανα και οδηγείται σε έναν μικρό πύργο. Με μια μικρή πέτρινη σκάλα οδηγείται στον πρώτο όροφο, όπου το εστιατόριο The Kitchen (Η Κουζίνα), προσφέρει σπιτικό φαγητό σε ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε έναν open-space χώρο.

Στη συνέχεια, μπορεί να επισκεφθεί το μπαρ The Cobbler (Η Τσαγιέρα), ένα σύγχρονο και ταυτόχρονα παραδοσιακό μέρος, ιδανικό για να προσφέρει μια διαχρονική στιγμή απόλαυσης. Το βαθύ καφέ-γκρι χρώμα του χώρου, σε συνδυασμό με την αυστηρή επίπλωση και τα πορτρέτα, αποπνέουν μία κλασική γοητεία.

Το 1898 The Post διαθέτει 38 δωμάτια, που έχουν ονομασίες από τον χώρο του ταχυδρομείου, όπως «The Stamp» (Η Σφραγίδα), «The Letter» (Το Γράμμα) και «The Postcard» (Η Καρτ Ποστάλ), ενώ υπάρχει και ένα δωμάτιο που ονομάζεται «The Carriage» (Η Άμαξα), καθώς κάποτε η αλληλογραφία από και προς το ταχυδρομείο μεταφερόταν με άμαξα. Ωστόσο, το δωμάτιο, που ξεχωρίζει περισσότερο από όλα, είναι η οκταγωνική μεζονέτα με θέα 360 μοιρών σε όλη την πόλη, η οποία βρίσκεται μέσα στον πύργο του ρολογιού.

  

Τα δωμάτια και οι σουίτες κυμαίνονται από 20 έως 65 τ.μ. και προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη. Κάθε ένα από τα τριάντα οκτώ δωμάτια αποπνέει ζεστασιά, ευγένεια και προσωπικότητα, αλλά το καθένα είναι μοναδικό και έχει ξεχωριστή ιστορία.

Τα ψηλά ταβάνια και οι σκούροι πράσινοι τοίχοι δίνουν μια ιδιαίτερη κομψότητα στη ζεστή ατμόσφαιρα των δωματίων. Τα μεγάλα παράθυρα, το ξύλο που είναι παντού στο χώρο και το έμμεσο φως γεμίζουν κάθε δωμάτιο με μια άνεση, που δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι είναι σπίτι του. Σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια, αυτά τα εξαιρετικά δωμάτια δείχνουν μια σπάνια κομψότητα, αντανακλώντας τη γεωγραφική γνώση και την αίσθηση ιστορικής συνοχής, με αποτέλεσμα να ενσωματώνονται φυσικά στο νέο ξενοδοχείο.

Τα έπιπλα αντίκες συνδυάζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία, που εξασφαλίζει μέγιστη άνεση ακόμη και στους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Αναλυτικότερα, κάθε χώρος αποπνέει ζεστασιά και προσωπικότητα, εμποτισμένος με λεπτομερείς πινελιές και έπιπλα του 20ου αιώνα δίνοντας την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στο ιστορικό Βέλγιο.

Ταυτόχρονα, όμως, το ξενοδοχείο προσφέρει όλες τις υπηρεσίες και την τεχνολογία, που επιθυμεί ο σύγχρονος επισκέπτης, όπως ασύρματο δίκτυο, σύγχρονες τηλεοράσεις και ενσωματωμένο ηχοσύστημα.

      

Βγαίνοντας από το δωμάτιο, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει στους διαδρόμους τα σκίτσα του Louis Cloquet και τα υπέροχα έπιπλα εποχής, που θα τον ταξιδέψουν στο ένδοξο παρελθόν των ταχυδρομικών γραφείων.

Τα Zannier Hotels είναι το πνευματικό τέκνο του Arnaud Zannier, του οποίου η επιθυμία είναι να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση σε αυτό που υπάρχει σήμερα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ξενοδοχείων. «Η φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση στα μυθικά κτίρια, που αντιπροσωπεύουν την ιστορία των μεγάλων πρωτευουσών» δήλωσε ο Arnaud Zannier.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide No 20 (διαβάστε το!)

Διαβάστε Περισσότερα: