Restaurant Hotels: Ξενοδοχεία που αφήνουν τη Γεύση τους

Μπορεί κανείς να ανακαλύψει γεύσεις και αρώματα υψηλής μαγειρικής ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη, σε μια σπηλιάστη Νότια Ιταλία, μέχρι στο γεμάτο κοράλλια βυθό στις Μαλβίδες.Πανέμορφα εστιατόρια, απόλυτα εναρμονισμένα με τη Φύση, κάνουν το φαγητό να φαίνεται μια μικρή αποκάλυψη!

Ξεχωρίσαμε δύο εστιατόρια ξενοδοχείων, που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την πρωτοτυπία, σε ένα χώρο, όπου η μαγειρική γίνεται ένα με τη γη και τη θάλασσα, πηγή έμπνευσης και προέλευσης των πρώτων υλών της. Γεύση και Περιβάλλον, λοιπόν, συνθέτουν μία αξέχαστη εμπειρία στον επισκέπτη, δίνοντας άλλο νοήμα στην έννοια του εστιατορίου.

L (3)

 

Hotel Grotta Palazzese, Italy

Πολυτέλεια, Ιστορία και φυσική ομορφιά συναντιούνται στη Νότια Ιταλία. Ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων, χτισμένο στα βράχια, με μεσαιωνική ατμόσφαιρα, γίνεται ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο χρόνο. Η εσωτερική του διακόσμηση, χαρακτηρίζεται από λιτότητα, απλό design, χωρίς υπερβολές, καθώς σε αυτό το χώρο πρωταγωνιστούν η Ιστορία και η Φύση. Οι τοίχοι, τα ταβάνι και οι καμάρες αποτελούν ζωντανή απόδειξη του παρελθόντος και μας μεταφέρουν στη αίγλη μιας άλλης εποχής. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με λιτά έπιπλα, αντίκες, από την τοπική αγορά, χωρίς όμως να στερούνται τις σύγχρονες ανέσεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, διαθέτει και ένα πανέμορφο εστιατόριο στη σπηλιά, που το 18ο αιώνα η αριστοκρατία της περιοχής συνήθιζε να παραθέτει τις δεξιώσεις της. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα εστιατόριο που δίνει τελείως άλλη προοπτική στο φράση “εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα”.

Η αρχιτεκτονική της Φύσης και η ανθρώπινη φαντασία δημιούργησαν ένα υπέροχο Ναό Γεύσεων. Τα αρώματα της θάλασσας και οι ήχοι των κυμάτων συνθέτουν ένα ασύγκριτα ρομαντικό σκηνικό, ενώ θαλασσινές μεσογειακές γεύσεις και παραδοσιακά τοπικά πιάτα, σε συνδυασμό με ποικιλία Ιταλικών κρασιών, αποτελούν και τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του εστιατορίου.

L 
L3

L100

L2

 

Hotel Conrad, Maldives 

35 λεπτά με υδροπλάνο από την πρωτεύουσα, το 6 αστέρων θέρετρο βρίσκεται στην Νότια Ari Atoll, βόρεια του Ισημερινού. Tα δύο νησιά συνδέονται με γέφυρα 500 μέτρων, που περιβάλλεται από μπλε λιμνοθάλασσα και ζωντανό κοραλλιογενή ύφαλο, συνθέτοντας ένα ειδυλλιακό τροπικό παράδεισο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, υψηλών προδιαγραφών, εξωτικό ξενοδοχείο, που πρόσφατα ψηφίστηκε ως το “Best Luxury Resort in the Maldives”.

SS

HL

Το Rangalifinolhu Island διαθέτει 35 Beach Villas, 42 Deluxe Beach Villas, 2 Junior Beach Suites, 2 Beach Suites και 21 Retreat Water Villas, ενώ το Rangali Island διαθέτει 28 Water Villas, 12 Superior Water Villas, 6 Deluxe Water Villas, 2 Premier Water Villas, 1 Premier Water Suite και 2 Sunset Water Villas. Καθεμία από τις βίλες αντανακλά το πολυτελές, σύγχρονο και χαλαρό στυλ του θέρετρου, με καλαίσθητες εγκαταστάσεις που έρχονται σε τέλεια φυσική αρμονία με το περιβάλλον των Μαλδίβων. Σε όλες τις βίλες το φυσικό σκηνικό συμπληρώνεται από το μοντέρνο σχεδιασμό.
Αν και στα δύο νησιά βρίσκονται 7 εστιατόρια, αυτό που ξεχωρίζει είναι το υποθαλάσσιο εστιατόριό του που μαγεύει κάθε επισκέπτη. Τον Φεβρουάριο του 2004 η MJ Murphy Ltd στη Νέα Ζηλανδία, ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη της κατασκευής του νέου υποθαλάσσιου εστιατορίου Ιthaa.  Ο Mike Murphy, ειδικός στην τεχνολογία των ενυδρίων, εργάστηκε σε ολόκληρη την στατική μελέτη, προσθέτοντας την εμπειρία του στις υποβρύχιες δομές και το πάθος του για τη θαλάσσια ζωή.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

HH

H3

Ο σχεδιασμός απαιτούσε πολλούς υπολογισμούς για να ελεγχθεί το κέντρο βάρους, η σταθερότητα στο νερό, ενώ έγιναν πολλές προσαρμογές στο μέγεθος, το σχήμα, τον όγκο και το βάρος, ώστε να είναι η κατασκευή όσο πιο σταθερή γίνεται. Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε κοραλλιογενή ύφαλο στον Ινδικό Ωκεανό και πρέπει ο σχεδιασμός του να προστατεύει αφενός το εστιατόριο από πιθανούς κινδύνους, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την πιθανότητα να προκληθούν καταστροφές στον ύφαλο. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός έπρεπε να προβλέψει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς φορτίου, που μπορεί να προκληθούν από παλιρροϊκή άνοδο ή πτώση, τα κύμματα, τις διαφορετικές πιέσεις, τα ναυάγια και ακόμη και από πιθανή άνοδο της στάθμης της θάλασσας από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

H4

Conrad Maldives_Superior Water Villa (1)

 

HT

 

Το Ithaa (σημαίνει Μητέρα των Μαργαριταριών) Restaurant, το υποθαλάσσιο εστιατόριο που έχει διακριθεί για την Ευρωπαϊκών γεύσεων κουζίνα του και για την αναρίθμητη λίστα του με κρασιά, βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, χαρίζοντας μία εκπληκτική πανοραμική θέα του βυθού. Οι γεύσεις, λοιπόν, δένουν απόλυτα στον πανέμορφο κόσμο του βυθού, που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου βρίσκεται υποθαλάσσια, δίνονταςτη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν μόνοι τους τον πανέμορφο βυθό, ενώ είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους!

Hotel Design Magazine and Guide 2014