Νέες Ξενοδοχειακές Αγοραπωλησίες στην Ελλάδα

Η Attica Group ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2024 ότι εξαγόρασε το Galaxy Hotel 3 αστέρων στη Νάξο με 54 δωμάτια έναντι ποσού € 14 εκατ. μέσω της θυγατρικής της Attica Blue Hospitality. Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα
το Naxos Resort Beach Hotel που εξαγοράστηκε το 2021 από τον όμιλο έναντι 6,5 εκατ. ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2024 αναφέρθηκε ότι δύο ξενοδοχεία αποκτήθηκαν από έναν νέο ξενοδοχειακό όμιλο που δημιουργήθηκε μέσω συνεργασίαw μεταξύ της οικογένειας Παπαδάκη, ιδιοκτήτων της DTS Incoming Hellas, Sören Hartmann, προέδρου της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας και του Ferid Nasr, ιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων σε Ευρώπη, Αίγυπτος και Τυνησία. Το συγκρότημα, γνωστό με το όνομα G Hotel Collection, εξασφάλισε το 5 αστέρων Serita Beach Hotel στην Κρήτη με 276 δωμάτια και το Roda Beach Resort & Spa 5 αστέρων στην Κέρκυρα με 520 δωμάτια για 97 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα αυτά ήταν παλαιότερα ιδιοκτησία του αείμνηστου Κώστα Μήτση, ο οποίος μεταβίβασε την ιδιοκτησία του στη σύζυγό του Ελένη Λάμπρη πριν πεθάνει, η οποία ίδρυσε την αλυσίδα A Hotel. Τα θέρετρα θα διαχειρίζεται η νέα ομάδα αυτή τη σεζόν και θα ανακαινίζεται στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση και των δύο ακινήτων.

Μετά την εξαγορά του 5 αστέρων Rhodes Bay Hotel & Spa (πρώην ξενοδοχείο Amathus) συμπεριλαμβανομένων
Elite Suites Rhodes Bay τον Ιανουάριο του 2024, συνολικά 357 δωματίων, H Hotels Collection (Όμιλος Χατζηλαζάρου) ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2024 την εξαγορά του ξενοδοχείου 4 αστέρων Titania στην Αθήνα. Και τα δύο ακίνητα προηγουμένως ανήκαν στην London & Regional. Το ξενοδοχείο Titania βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Ομονοίας στην καρδιά της Αθήνας και διαθέτει 385 δωμάτια, αγοράστηκε από την L+R για 50 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 2019.

Τέλος, η ασφαλιστική εταιρεία InterLife απέκτησε το ξενοδοχείο Elite 4 αστέρων. Το ακίνητο βρίσκεται στη Ρόδο
πόλη και προσφέρει 46 δωμάτια και 2 σουίτες. Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες συναλλαγών.

Πηγή: GBR Consulting Hospitality Newsletter 2024 Q1