Νέες Ξενοδοχειακές Αγοραπωλησίες στην Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 2023 ανακοινώθηκε ότι η HIG Capital απέκτησε ένα ημιτελές ξενοδοχείο γνωστό ως «το ξενοδοχείο της Χούντας» από τη Eurobank. Μάλιστα, φαίνεαι ότι αφορά μια συμφωνία μεταξύ 22 και 23 εκατομμυρίων ευρώ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή της Αλθαίας κοντά στο Λαγονήσι, στη Ριβιέρα της Αθήνας σε απόσταση 15 λεπτών από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Το ξενοδοχείο θα συμπεριληφθεί στο χαρτοφυλάκιο της Ella Resorts.

Τον Αύγουστο του 2023, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Reggeborgh Invest εξαγόρασε το 75% του ξενοδοχείου 5 αστέρων Corfu Palace από τον Χρήστο Φωκά για περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Το ξενοδοχείο 5 αστέρων που βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας και διαθέτει 106 δωμάτια και σουίτες, θα ανακαινιστεί πλήρως διατηρώντας τον μοναδικό του χαρακτήρα.

Τον Ιούλιο του 2023 αναφέρθηκε ότι η Mare S.A., ιδιοκτησίας Μανώλη και Νίκου Βαρκαράκη, εξαγόρασε το ξενοδοχείο 4 αστέρων Sunshine Crete Village και το ξενοδοχείο 5 αστέρων Sunshine Crete Beach. Τα 2 ξενοδοχεία, συνολικής χωρητικότητας 330 δωματίων, βρίσκονται στην περιοχή Κουτσουνάρι στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Πηγή: GBR Consulting Hospitality Newsletter 2023 Q3