Νέες Ξενοδοχειακές Αγοραπωλησίες στην Ελλάδα

Τον Ιούλιο αναφέρθηκε ότι το Village Resort & Waterpark 4 αστέρων 275 δωματίων που βρίσκεται στη Κρήτη πωλήθηκε στην Cretan Investment Group Hellas – CIG Hellas, με επικεφαλής τη Μαρίτα Καράτζη, η οποία έχει καθιερώσει παρουσία στον τουριστικό τομέα με το MK Hotel. Η CIG Hellas απέκτησε το πρώτο της ξενοδοχείο τον Νοέμβριο του 2020 από τον Όμιλο ξενοδοχείων AKS, που σήμερα λειτουργεί ως το Sentido Unique Blue Resort 5 αστέρων, το οποίο βρίσκεται επίσης στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Στις 18 Ιουλίου 2022 το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου παρέδωσε επίσημα το ξενοδοχείο Xenia Kythnos στους επενδυτές Michal και Avraham Ravid, οι οποίοι υπέγραψαν το δικαίωμα χρήσης του ξενοδοχείου και των δύο ιαματικών πηγών για περίοδο 99 ετών για συνολικό ποσό σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο, που ονομάζεται Genesis of the Royal Baths of Kythnos, έχει συνολικό προϋπολογισμό επένδυσης 25 εκατ. ευρώ δημιουργώντας επίσης πολυτελείς βίλες, σουίτες και ένα ανοιχτό δημόσιο πάρκο.

Η Hova Hospitality για λογαριασμό της Primonial REIM απέκτησε το Club Med Gregolimano 381 δωματίων 4 αστέρων, που βρίσκεται στα βόρεια της Εύβοιας από τον όμιλο Fosun με έδρα την Κίνα. Η Hova Hospitality δημιουργήθηκε το 2021 από τους Dominique Ozanne και Gaël Le Lay και έχει ήδη δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 125 περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το φθινόπωρο του 2022 θα ξεκινήσει μια ανακαίνιση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση και επέκταση του θέρετρου.

Μετά την εξαγορά του Naxos Resort Beach Hotel τον Δεκέμβριο του 2021, η Attica Blue Hospitality – 100% θυγατρική του Attica Group, εξαγόρασε το Tinos Beach Hotel τον Ιούλιο του 2022. Η συνολική συναλλαγή για το ξενοδοχείο 4 αστέρων 180 δωματίων ήταν 6,5 εκατομμύρια ευρώ . Οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν το θέρετρο.

Πηγή: GBR Consulting Hospitality Newsletter 2022 Q2