Νέες Ξενοδοχειακές Αγοραπωλησίες στην Ελλάδα

Τον περασμένο μήνα η Mitsis Hotels φαίνεται ότι έκλεισε συμφωνία με τον Όμιλο Aldemar για την απόκτηση του Aldemar Royal Mare 5 αστέρων με 435 δωμάτια και το 4 αστέρων Aldemar Cretan Village με 322 δωμάτια, που βρίσκεται στην Κρήτη.

Μάλιστα, η Mitsis Hotels συνήψε στρατηγική συμφωνία για την ανάπτυξη του 1.328 στρεμμάτων οικόπεδο στο Golf-North Afantou στη Ρόδο με 3 ξενοδοχεία, μαρίνα και εμπορικό κέντρο. Στο νησί της Μυκόνου, η Mitsis Hotels σχεδιάζει ένα νέο ξενοδοχείο με 225 δωμάτια και βίλες σε έκταση 150 στρεμμάτων.

Τον Μάρτιο του 2022 το οικογενειακό γραφείο του Σταύρου Εφραιμίδη και η Delfi Partners Group, ανακοίνωσαν την εξαγορά του Ομίλου Oniro Hotels από την Treppides Investments & Holdings. Στα ξενοδοχεία του ομίλου περιλαμβάνονται τα Oniro City στο Κολωνάκι, Ξενοδοχείο Ασωμάτων στο Θησείο, Oniro Suites στη Μύκονο και ένα ακίνητο υπό κατασκευή το οποίο βρίσκεται στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι, Αθήνα.

Τον Απρίλιο του 2022, η Monterock International απέκτησε το ξενοδοχείο 5 αστέρων Kenshō Psarou,
που βρίσκεται στη Μύκονο, από το Notion – Real Estate Αναπτυξιακή Α.Ε.. Η Monterock απέκτησε, επίσης, τις μετοχές της θυγατρικής της Notion Benestar SA, την εταιρεία που διαχειρίζεται το Kenshō Psarou.

Η Monterock International είναι ένα ιδιωτικό fund με επενδύσεις σε 16 χώρες διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας με το Aman Sveti Stefan στο Μαυροβούνιο και το Aman Canal Grande στην Ιταλία στο χαρτοφυλάκιό τους. Ο όμιλος αναπτύσσει περαιτέρω το εμπορικό σήμα Nammos σε διάφορες χώρες και σχεδιάζει το νέο Aman
και τα θέρετρα One & Only, ενώ τον Ιούνιο θα ανοίξει το Nobu Hotel and Restaurant Santorini.

Πηγή: GBR Consulting Hospitality Newsletter 2022 Q1