Η PINTO σχεδιάζει τους εσωτερικούς χώρους στο The Wales στη Νέα Υόρκη

Η αναγνωρισμένη παριζιάνικη εταιρεία σχεδιασμού PINTO σχεδίασε τους εσωτερικούς χώρους στο The Wales, ένα 10όροφο ιστορικό κτήριο που βρίσκεται στη λεωφόρο Madison 1295 της Νέας Υόρκης, το οποίο προσφέρει μια μοντέρνα εμφάνιση, λίγα λεπτά μακριά από το Central Park στην καρδιά του Carnegie Hill.

Η πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη του κτιρίου είναι επενδυμένη με μεγαλοπρεπή ασβεστόλιθο και διαθέτει περίτεχνα σιδερένια στοιχεία με λεπτομέρειες μαζί με μια μαρκίζα με γυάλινο τρούλο που παραπέμπει σε μια παριζιάνικη ιδιωτική κατοικία.

Οι σχολαστικά σχεδιασμένοι εσωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με παρκέ δάπεδο Versailles, κατά παραγγελία καλούπια και παράθυρα. Οι επικούρειες κουζίνες είναι εξοπλισμένες με συσκευές Miele και προσαρμοσμένα σχεδιασμένα ελαιοτριβεία από την PINTO.

Το βραβευμένο στούντιο σχεδιασμού PINTO άντλησε έμπνευση από την αρχική πρόσοψη του ξενοδοχέιου με τα λεπτομερή γείσα του, τα πρώτα στη Νέα Υόρκη που αναβαθμίστηκαν με την αρχική τους λεπτομέρεια. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό καθώς το Ρετιρέ είναι νέα κατασκευή πάνω από την ιστορική δομή (χτισμένο το 1899) και οι απόψεις ήταν επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένου του παραθύρου περιβάλλει και στοιχεία από τούβλα και πέτρα.

Σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει την αισθητική κληρονομιά του Pinto με εσωτερικούς χώρους με λεπτομέρεια φτιαγμένους για μια ελίτ πελατεία. Για το έργο αυτό, η εταιρεία σχεδίασε ένα κλασικό σχέδιο με προπολεμικές επιρροές για τις ευρύχωρες υπερπολυτελείς κατοικίες.

Το κομψά διακοσμημένο λόμπι διαθέτει οροφές με κουφώματα, προσαρμοσμένα καλούπια και
δάπεδα από εντυπωσιακό μάρμαρο Bianco Estremoz και Grigio Nicola σε συνδυασμό με μαύρο Zimbabwe γρανίτη παντού. Οι αντίκες καθρέφτες τοίχου αντανακλούν τον ζεστά φωτισμένο προσαρμοσμένο ορειχάλκινο πολυέλαιο ενώ ένα διακοσμητικό τζάκι και καθιστικό προσφέρουν ένα διαχρονικό σημείο εστίασης μαζί με ένα ειδικά σχεδιασμένο γραφείο από την PINTO.

 

Το PINTO σχεδίασε διάφορους χώρους ανέσεων στο The Wales που περιλαμβάνουν ένα κομψό γυμναστήριο με επένδυση και εξοπλισμό τοίχων από ξύλο βελανιδιάς με πλούσιο τόνο από Peloton, Hydrow και NordicTrack μαζί με σπα και χώρο περιποίησης για κατοικίδια. Προστίθεται χώρος αποθήκευσης ποδηλάτων και ιδιωτικός χώρος αποθήκευσης. Το εξυπηρετικό προσωπικό του Wales παρέχει 24ωρες υπηρεσίες θυρωρού.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από την Πέμπτη Λεωφόρο, το Central Park, και το Carnegie Hill προσφέρει,πρόσβαση σε πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Guggenheim, το The
Cooper Hewitt και το Εβραϊκό Μουσείο. Η πολυτελής γειτονιά φιλοξενεί επίσης μερικά από τα καλύτερα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη.