Η Τέχνη του Σχεδιασμού του Lobby

Στο δυναμικά εξελισσόμενο τοπίο της φιλοξενίας, ο ρόλος των κοινόχρηστων χώρων στα ξενοδοχεία έχει υποστεί μια εξαιρετική μεταμόρφωση.

Δεν πρόκειται πλέον για απλούς μεταβατικούς χώρους, αλλά για δυναμικά κέντρα, που διαμορφώνουν την  εμπειρία των επισκεπτών, προάγοντας συνδέσεις, χαλάρωση και έμπνευση. Κανένας χώρος στο lobby δεν έχει μόνο ένα σκοπό και  καμία σχεδίαση δεν είναι αμετάβλητη και άκαμπτη. Τα λόμπι δεν είναι απλά μία
είσοδος ή ένα check-in, αλλά ταυτόχρονα λειτουργούν ως χώροι εργασίας την ημέρα, ενώ -με την ίδια ευκολία μετατρέπονται σε ζωηρούς κοινωνικούς πυρήνες το βράδυ.

Το 2024, αναμένεται ότι ο σχεδιασμός των λόμπι θα αντικατοπτρίζει μια αρμονική ανάμειξη στοιχείων, που συγχρωτίζει τη φύση με την προηγμένη τεχνολογία. 

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός θα κερδίσει έδαφος, δίνοντας έμφαση στην ενσωμάτωση φυσικών στοιχείων, όπως φυτά, στοιχεία νερού και οργανικά υλικά για τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Η βιωσιμότητα, ως σημαντικό στοιχείο της  σχεδίασης, θα οδηγήσει στην αυξανόμενη χρήση οικολογικών υλικών και ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων.

Η ενσωμάτωση της έξυπνης τεχνολογίας θα ενισχύσει περαιτέρω τη λειτουργικότητα, προσφέροντας αυτοματοποιημένες λύσεις για τη δημιουργία της επιθυμητής ατμόσφαιρας (μουσική, φωτισμός, θερμοκρασία κλπ.).

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023, No.33
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-winter-2023/